Αν δεν έχουμε τα ειδικά καλούπια για παγωτά ξυλάκια, μπορούμε να πάρουμε τα πολύ μικρά πλαστικά ποτηράκια και για ξυλάκι να βάλουμε τη λαβή από ένα πλαστικό κουταλάκι ή πιρουνάκι όπως έχω κάνει στην παρακάτω φώτο. Όταν φάμε τη γρανίτα, κρατάμε την λαβή για τα επόμενα ώστε να μην αγοράζουμε συνέχεια κουταλάκια.
Υλικά:
2 κούπες γάλα αμυγδάλου
90γρ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
1/4 κούπας λάδι καρύδας
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
4 φρέσκα φύλλα δυόσμου ή μέντας
1 πρέζα αλάτι
Φρούτα τις επιλογής μας
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα φρούτα σε λεπτές φέτες και τις κολλάμε στα τοιχώματα των καλουπιών. Δεν τα παραγεμίζουμε για να αφήσουμε χώρο και για το μείγμα.
Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την γρανίτα (εκτός από τα φρούτα) και τα χτυπάμε καλά. Γεμίζουμε με το μείγμα τα καλούπια και βάζουμε τα φορμάκια στην κατάψυξη από βραδύς.
Την επόμενη μέρα οι γρανίτες μας είναι έτοιμες! Καλό Καλοκαίρι!
Χορτοφαγικές γρανίτες, βίγκαν γρανίτες, vegan γρανίτες, νηστίσιμες γρανίτες
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.