Μαλακά Μπισκότα με Κομματάκια Σοκολάτας (Chip Cookies)



Μαλακά και μαστιχωτά μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας (Chocolate Chip Cookies). Μετά από προσπάθειες και δοκιμές χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο αντί φυτικό βούτυρο ή λάδι καρύδας που έχουν οι περισσότερες συνταγές, πέτυχα τα μπισκότα που ήθελα. Ελαφρώς τραγανά από έξω και μαλακά και αφράτα μέσα με σοκολατένια και τέλεια γλυκιά γεύση.  Αυτά τα μπισκότα είναι τόσο ωραία που τα τρώω πρωί - μεσημέρι - βράδυ. Ακόμη και όταν θέλω κάτι γλυκό αυτά τρώω.
 

Αν τα θέλουμε πιο τραγανά απο έξω τα ψήνουμε περισσότερο αλλά προσοχή μη τα παραψήσετε γιατί θα ξεραθούν τελείως. Επίσης μπορούμε να τα κάνουμε τελείως σοκολατένια προσθέτοντας στο μείγμα κακάο ή να τα κάνουμε μισά μισά. Η επιλογή δική σας.



Η συνταγή βγάζει 12 -15 μπισκότα ανάλογα πόσο μεγάλα ή μικρά θα τα κάνουμε.

Υλικά:
1 κ.σ. καλά αλεσμένο λιναρόσπορο (σε μύλο καφέ ή πιπεριού)
3 κ.σ. φυτικό γάλα

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι

1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1/4 κούπα λευκή ζάχαρη
1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
1/4 κούπα + 2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κούπα κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς - εστία πάνω-κάτω.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον καλά αλεσμένο λιναρόσπορο με το γάλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να γίνει τζέλ.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Σε άλλο μπολ ρίχνουμε την καστανή και λευκή ζάχαρη, το απόσταγμα βανίλιας και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά με ένα σίρμα χειρός και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα του λιναρόσπορου. Ανακατεύουμε και χτυπάμε δυνατά με το σίρμα χειρός μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακιά και κολλώδη ζύμη.

Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε να πάνε παντού.

Παίρνουμε με ένα κουτάλι ή με μια μικρή κουτάλα παγωτού μείγμα και το τοποθετούμε πάνω σε σχάρα ή ταψί με λαδόκολλα σε σχήμα μικρής μπαλίτσας όπως στην φώτο γιατί θα απλώσουν μόνα τους στον φούρνο και θα πάρουν το σχήμα που πρέπει.



Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 12-15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας. Εγώ τα έψησα 15 λεπτά. Αν τα θέλετε πιο τραγανά απο έξω τα ψήνετε λίγα λεπτά ακόμη. Προσοχή όμως μη τα παραψήσετε γιατί θα ξεραθούν τελείως. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα βγάλουμε από την σχάρα γιατί όταν είναι ζεστά είναι πολύ μαλακά και θα διαλυθούν. Όταν κρυώσουν καλά θα σφίξουν και θα σταθεροποιηθούν.


 Vegan μπισκότα, βίγκαν μπισκότα, χορτοφαγικά μπισκότα, νηστίσιμα

12 σχόλια:

  1. Καλησπέρα! Έχεις βάλει vegan κομματάκια σοκολάτας (που να μην είναι από σοκολάτα γάλακτος δηλαδή); Αν ναι, μπορείς να πεις που μπορούμε να βρούμε κι εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, είναι σταγόνες κουβερτούρας και τις βρίσκεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

      Διαγραφή
    2. Ως αρχάριος στην κουζίνα αγνοούσα την ύπαρξή τους.. Σ' ευχαριστώ :)

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα, μπορούμε να αντικαταστήσουμε με κάτι το λιναρόσπορο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, η ίδια διαδικασία αλλά με ολόκληρους σπόρους Chia όχι αλεσμένους.

      Διαγραφή
  3. Καλημερα
    Αποσταγμα βανιλιας που μπορω να βρω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, στα σούπερ στα είδη ζαχαροπλαστικής, σε παντοπωλεία, σε κατ/τα με βιολογικά είδη ή στο διαδύκτιο.

      Διαγραφή
  4. Μολις τα εφτιαξα και ειναι ΥΠΕΡΟΧΑ! :) εξαιρετικη συνταγη, ευχαριστω πολυυυυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν.

      Διαγραφή
  5. αν αφαιρεθει ο λιναροσπορος θα εχει επιπτωση στο θεμα φουσκωματος ή υφης του μπισκοτου? ειναι απλα για τη γευση ? γτ παραδειγμα δε μου αρεσει γευστικα ο λιναροσπορος..θα μπορουσα να μη βαλω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, ο λιναρόσπορος αντικαθιστά το αυγό και βοηθά το μείγμα να δέσει και να γίνει αφράτο. Γευστικά δεν τον καταλαβαίνεις στο μποσκότο.

      Διαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης