Vegan Κρεμ Μπρουλέ


Vegan κρεμ μπρουλέ ή όπως λέμε στα Γαλλικά crème brulee; Κι όμως! Θεωρούσα ότι ήταν αδύνατον να ξαναφάω αυτό το γλυκό καθώς χρειάζεται αυγά. Η κρέμα και η καραμελωμένη ζάχαρη ήταν απο τις λατρεμένες γεύσεις μου. Για καλή μας τύχη όμως υπάρχουν άπειρες συνταγές κρεμ μπρουλέ για εμάς τους χορτοφάγους. Αυτή όμως είναι η αγαπημένη μου. Είναι πραγματικά σαν να τρώς κανονική. Απλά Θεική!! Και τόσο πανεύκολη στην παρασκευή της.


Αν δεν έχετε φλόγιστρο όπως εγώ, μην απογοητεύεστε. Υπάρχει λύση και για αυτό! Βάζουμε τα μπολάκια στο γκριλ του φούρνου και έτσι καραμελώνουμε/καίμε την ζάχαρη.

Με αυτή την συνταγή βγάζουμε 3 μικρά μπολάκια Κρεμ Μπρουλέ.

Υλικά:
1 κούπα βιολογικό γάλα σόγιας ή αμυγδάλου
1/4 κούπα κορν φλάουρ
1 κούπα γάλα καρύδας με πλήρη λιπαρά (στα μεταλλικά κουτάκια)
1/4 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας ή σπόρους από ένα μπαστουνάκι
1 κ.γ. διατροφική μαγιά (δίνει βουτυρένια γεύση)
1/4 κ.γ. κουρκουμά
1 πρέζα αλάτι
Λίγη ζάχαρη για την επιφάνεια

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά το γάλα σόγιας ή αμυγδάλου με το κορν φλάουρ.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα καρύδας, την ζάχαρη, την διατροφική μαγιά, το αλάτι και τον κουρκουμά και αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια προσ δυνατή φωτιά. Βράζουμε λίγα λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια και ρίχνουμε το γάλα με το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να έχουμε μια πηχτή και γυαλιστερή κρέμα.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το απόσταγμα βανίλιας ανακατεύοντας καλά. Αν βάλουμε σπόρους βανίλιας μπορούμε να τους ρίξουμε κατευθείαν στο κατσαρολάκι.

Γεμίζουμε τα πυρίμαχα μπολάκια με την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει. Μετά βάζουμε ψυγείο για μερικές ώρες να πήξει καλά η κρέμα ή καλύτερα όλο το βράδυ.

Όταν είναι να την σερβίρουμε, ρίχνουμε 1,5 κουταλάκι περίπου ζάχαρη στην επιφάνεια να καλυφθεί και με ένα φλόγιστρο και λιώνουμε την καραμέλα μέχρι να πάρει ένα απαλό καφέ χρώμα ή πιο σκούρο αν σας αρέσει η καραμέλα πιο καμένη. Αν δεν έχετε φλόγιστρο βάζουμε τα πύλινα μπολάκια στην προτελευταία σκάλα του φούρνου, ανάβουμε μόνο το γκριλ και αφήνουμε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή για να βγαίνει η ζέστη.


Παρακολουθούμε συνέχεια και μόλις η ζάχαρη πάρει σκούρο χρώμα, καραμελώσει δλδ τα βγάζουμε από τον φούρνο. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε αμέσως ή εντός 1 ώρας.




theEdgyVeg

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης