Όταν έγινα Vegan δεν πίστευα ότι θα φάω ποτέ χορτοφαγική φέτα. Είχα δοκιμάσει κάποιες συνταγές αλλά δεν με είχαν ενθουσιάσει ή άλλες που ήταν μεν νόστιμες αλλά πολύ χρονοβόρες με μεγάλη διαδικασία προετοιμασίας. Μέχρι που βρήκα αυτή την συνταγή και είπα να την δοκιμάσω. Τρελλάθηκα!!! Τόσο κοντά σε γεύση μαλακιάς φέτας και εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της που δεν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι άλλο. Ειδικά μέσα στην σαλάτα, είναι σαν να τρως φέτα. Από τις καλύτερες και πιο εύκολες συνταγές Vegan Φέτας!!
Η φέτα στην πάνω φώτο είναι σκέτη χωρίς θυμάρι, διατροφική μαγιά και σκόρδο για μια πολύ πιο ουδέτερη γεύση. Τα υλικά όμως την νοστιμίζουν.
Με αυτή την φέτα μπορούμε να απολαύσουμε την αγαπημένη μας χωριάτικη σαλάτα. Πραγματικά είναι σαν να τρως φέτα....
και κρητικό ντάκο με τριμμένη ντομάτα, τριμμένη vegan φέτα, κάπαρη πασπαλισμένο με ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο! Μιάμ!!
Η συνταγή βγάζει ένα μικρό τουβλάκι για βαθύ δοχείο Μ14εκ. x Π10εκ. x Υ7εκ. όπως στην 2η φώτο. Αν θέλουμε πιο μεγάλο, διπλασιάζουμε τις δοσολογίες και βγαίνει όπως στην 1η.
Υλικά:
1/4 κούπα ωμά αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
1/2 κούπα ζεστό νερό.
1/2 κούπα κρύο νερό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
6 κ.σ. κοφτές νισεστέ
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. διατροφική μαγιά (την βρίσκετε ΕΔΩ - προαιρετικό)
1/4 κ.γ. σκόρδο σκόνη (προαιρετικό)
1 κ.γ. θυμάρι
Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε κι άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας!
Παρασκευή:
Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα 8-12 ώρες, βολεύει να γίνει αυτό από το προηγούμενο βράδυ. Τα ζεματάμε σε βραστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να φουσκώσει η φλούδα και τα ξεφλουδίζουμε.
Χτυπάμε τα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να λιώσουν ελαφρώς και να γίνουν πολύ ψιλά τρίμματα (όχι παραπάνω, γιατί θα αρχίσουν να γίνονται βούτυρο). Προσθέτουμε το ζεστό νερό και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Έπειτα διαλύουμε τον νισεστέ στο κρύο νερό μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και το προσθέτουμε και αυτό στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα για να μην μας κολλήσει. Το μείγμα θα πρέπει να πήξει αρκετά, να κολλάει στα τοιχώματα της κατσαρόλας και να γίνει λαστιχωτό και γυαλιστερό. Αν δεν το αφήσουμε να πήξει αρκετά δεν θα μας βγεί σφιχτό.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το βάζουμε σε ένα μικρό γυάλινο ή πήλινο δοχείο διαστάσεων Μ14εκ. x Π10εκ. x Υ7εκ. για μακρόστενο τουβλάκι όπως στην φώτο, το ισιώνουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Βάζουμε στο ψυγείο όπου θα σφίξει κι άλλο και διατηρείται για 1-2 εβδομάδες περίπου.
Νηστίσιμη Φέτα, βίγκαν φέτα, χορτοφαγική φέτα
ΠΗΓΗ
1/2 κούπα κρύο νερό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
6 κ.σ. κοφτές νισεστέ
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. διατροφική μαγιά (την βρίσκετε ΕΔΩ - προαιρετικό)
1/4 κ.γ. σκόρδο σκόνη (προαιρετικό)
1 κ.γ. θυμάρι
Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε κι άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας!
Παρασκευή:
Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα 8-12 ώρες, βολεύει να γίνει αυτό από το προηγούμενο βράδυ. Τα ζεματάμε σε βραστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να φουσκώσει η φλούδα και τα ξεφλουδίζουμε.
Χτυπάμε τα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να λιώσουν ελαφρώς και να γίνουν πολύ ψιλά τρίμματα (όχι παραπάνω, γιατί θα αρχίσουν να γίνονται βούτυρο). Προσθέτουμε το ζεστό νερό και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Έπειτα διαλύουμε τον νισεστέ στο κρύο νερό μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και το προσθέτουμε και αυτό στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα για να μην μας κολλήσει. Το μείγμα θα πρέπει να πήξει αρκετά, να κολλάει στα τοιχώματα της κατσαρόλας και να γίνει λαστιχωτό και γυαλιστερό. Αν δεν το αφήσουμε να πήξει αρκετά δεν θα μας βγεί σφιχτό.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το βάζουμε σε ένα μικρό γυάλινο ή πήλινο δοχείο διαστάσεων Μ14εκ. x Π10εκ. x Υ7εκ. για μακρόστενο τουβλάκι όπως στην φώτο, το ισιώνουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Βάζουμε στο ψυγείο όπου θα σφίξει κι άλλο και διατηρείται για 1-2 εβδομάδες περίπου.
Νηστίσιμη Φέτα, βίγκαν φέτα, χορτοφαγική φέτα
ΠΗΓΗ
Δεν έχω λογια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΟΥΠΕΡ!!!!!
:)
ΔιαγραφήΜολις εβαλα το ταπερ στο ψυγειο!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια! Ελπίζω να σου άρεσε!
ΔιαγραφήNαι,πολυ! Αφου το λατρεψαν και οι γονεις μου που δεν ειναι χορτοφαγοι,μου ζητησαν να το φτιαχνω συχνα :)
ΔιαγραφήThank you!
Είναι εξαιρετική συνταγή...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην είχα μεταφράσει και την είχα βάλει στα ΓΕΛΑΣΤΑ ΖΩΑΚΙΑ απο το http://epicureanvegan.com/
Εδω: http://gelastazwakia.blogspot.gr/2013/11/blog-post_3049.html
Πραγματικά είναι πολυ καλη συνταγη και μοιαζει απιστευτα για ζωικη φετα και με βοηθησε να απεξαρτηθω απο τη ζωικη...
σε σαλατα δε την εχω δοκιμασει αλλα φανταζομαι και εκει ειναι απαικτη.
Πολύ νόστιμη, βγήκε σαν τυροσαλατα όμως και στη γεύση & στην υφη, όχι ότι με χαλάει αλλά περιμενα κάτι πιο σφιχτό.. 6 κουταλιές νισεστε έβαλα. Επίσης είναι λίγη ή ποσότητα & έχει γίνει λιγο πλακέ, θέλει πολύ μικρό σκευος. Θα το χρησιμοποιησω ως κρέμα τυρί, μπορεί να ψησω & μια πιπεριά Φλωρίνης να την πολτοποιησω μαζί συν σκόνη πάπρικα καπνιστη...χμμ!..
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλησπέρα Βίκυ,
ΔιαγραφήΊσως δεν έσφιξε γιατί θέλει καλό βράσιμο να σφίξει καλά το μείγμα, σαν τσίχλα πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά.Δεν γίνεται πολύ σκληρό σαν φέτα αλλά κρατάει πολύ καλά και είναι σα μαλακιά φέτα, όχι όμως σαν τυροσαλάτα όπως λες.
Η ποσότητα είναι για μικρό τουβλάκι Αν θέλεις πιο μεγάλο διπλασιάζεις την ποσότητα όπως έχω κάνει εγώ και βγαίνει ολόκληρο πήλινο.
Δεν ξέρω ίσως ήθελε όπως ειπες & άλλο σφίξιμο στο κατσαρολάκι, φοβήθηκα μη μου καεί... και αμύγδαλα χρησιμοποίησα περισσοτερα κάπου στα 250 γρμ. Δεν πειράζει θα το ξαναφτιαξω καποια στιγμη& ετσι κρεμωδες είναι παρά πολύ νόστιμο! Και μελιτζανοσαλατα με μαϊντανο & πάπρικα θα μπορούσε να γίνει, θα το αξιοποιησω καταλλήλως! Θενκς για τη συνταγή! 💋
ΔιαγραφήΕπίσης πρέπει να την αφήσεις να κρυώσει καλά για να σφίξει. Περιέργο πάντως που δεν σου έσφιξε. Την κάνω συνέχεια και πάντα πετυχαίνει.
ΔιαγραφήΜε αυτή την φέτα, γίνεται τέλεια τυροκαυτερή. Δεν καταλαβαίνεις διαφορά με την ζωική.
Συνταγή: http://vegankainostimo.blogspot.gr/2015/01/vegan_14.html
Έσφιξε λιγάκι δεν είναι τελείως κρέμα, απλά δεν μου στέκεται σαν φέτα ίσως γιατί ηταν και λεπτή η στρώση. Να όπως ή τυροκαφτερη που εβαλες. Όντως πολύ νόστιμο, έχω φάει ήδη το μισό 😜
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτι δεν κάνεις καλά. Μήπως έβαλες πολύ νερό; Υπ' όψιν ότι η κούπα στην συνταγή αναφέρεται στις ειδικές κούπες μέτρησης για την μαγειρική κι όχι κούπα του καφέ. Την κάνω συνέχεια και πάντα μου βγαίνει σφιχτή όπως στην φώτο. Πριν καν κρυώσει τελείως μου σφίγγει.
Διαγραφήυπάρχει περιπτωση να γινει πιο σκληρη? αυτή η κάποια άλλη συνταγή?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Άγγελε,
Διαγραφήσκληρή όπως η πραγματική φέτα λίγο δύσκολο. Ίσως με λιγότερο νερό να γίνεται ακόμη πιο ξερή/σφιχτή αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Το έχω πάντως στο πρόγραμμα να το δοκιμάσω κι αν πετυχαίνει θα ενημερώσω την συνταγή.
Καλησπέρα !! Τέλεια συνταγή ! Μπορω να βάλω κορν φλαουερ αντί για νισεστε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝισεστές και κορν φλάουρ είναι το ίδιο πράγμα :)
ΔιαγραφήΚαλησπέρα !! Θα ηθελα να ρωτήσω Α-Β μπορω να χρησιμοποιήσω κορν φλαουερ αντί για νισεστε; Κ αν οχι που το αγοράζω ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως απάντησα και πιο πάνω νισεστές και κορν φλάουρ είναι το ίδιο πράγμα απλά ο νισεστές δίνει πιο απαλή και φινετσάτη κρέμα σε σχέση με το κορν φλάουρ.
Διαγραφήθα την κάνω κι εγώ, μου ανοίξατε την όρεξη...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα την κάνετε είναι πεντανόστιμη!
ΔιαγραφήΔιατροφική μαγιά σκόνη ή νιφάδες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείς να βάλεις ότι θέλεις!
ΔιαγραφήΕπειδή κάπου διάβασα ότι σε σκόνη βάζουμε μισή ποσότητα,ήθελα να δω ποια χρησιμοποιείτε εσείς.
ΔιαγραφήΕγώ πάντα χρησιμοποιώ σκόνη για πιο έντονη γεύση.
ΔιαγραφήΑααα..εγώ έχω νιφάδες.Οπότε θα βάλω διπλή ποσότητα.Ευχαριστώ :-)
ΔιαγραφήΚαλησπέρα ! Τα αμύγδαλα χωρίς την φλούδα πρέπει να τα μουλιασω κ αυτα ; Ευχαριστώ πολυ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, για να μαλακώσουν!
ΔιαγραφήΑν την βάλω σε άλμη θα κρατήσει περισσότερο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Αννέτα,
ΔιαγραφήΔεν νομίζω ότι θα διατηρηθεί σε άλμη καθώς δεν είναι ζωική φέτα και πολύ πιθανόν να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει και να γίνει χάλια.
Διατηρείται αρκετές μέρες μέχρι και 2 εβδομάδες την έχω κρατήσει και δεν είχα πρόβλημα.
Γειά σας,
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφτιαξα τη συνταγή και μου βγήκε ακριβώς όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.
Η υφή της φέτας είναι όπως η υφή που έχει η μαλακή μυζήθρα. Η γεύση της όμως είναι αρκετά ουδέτερη (με εξαίρεση το θυμάρι που 'ακούγεται'). Μήπως πρέπει να προσθέσω παραπάνω αλάτι ή και λεμόνι για να γίνει πιο αλμυρή όπως η κανονική φέτα;
Καλησπέρα Παναγιώτη, μπορείς να προσθέσεις ότι μπαχαρικό θέλεις ή να αυξήσεις τις ποσότητες ανάλογα τις γευστικές σου προτιμήσεις.
ΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ γευστικά και είμαι πολύ χαρούμενη από το αποτέλεσμα. Η συνταγή βγάζει 330γρ. περίπου τυριού. Την επόμενη θα κάνω διπλάσια ποσότητα. Μοναδική απορία: Την έβαλα σε ένα δοχιάκι 8.5χ15.5 (που είναι στο μεγεθός σαν το δικό σου αλλά με άλλη αναλογία) στο ύψος όμως βγήκε μόνο 3cm. Μπορείς να καταλάβεις αν έκανα κάτι λάθος .. πχ: το ζέστανα πολύ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν το μήκος είναι τα 15,5εκ. είναι πιο μακρύ γιαυτό βγήκε πιο χαμηλό σε ύψος.
ΔιαγραφήΚαλημέρα, αντί για νισεστέ, μπορώ να βάλω κάτι άλλο, πχ κορν φλάουρ; Γιατί μένω στο εξωτερικό και εδώ δεν έχει. Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝισεστές και κορν φλάουρ είναι το ίδιο πράγμα :)
ΔιαγραφήΚαλησπέρα,πόσα γραμμάρια είναι το 1/4 της κούπας για τα αμύγδαλα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠερίπου 42γρ.
ΔιαγραφήΕυχαριστώ. Το έκανα και είναι πολύ νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε!
ΔιαγραφήΑν την κάνω χωρίς διατροφική μαγιά,λες να γίνει καλή; Δεν έχω αυτή τη στιγμή και θέλω να κάνω μια δοκιμή. Αν όμως δεν γίνετε χωρίς διατροφική μαγιά να μην μπω στον κόπο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ!
Μ.Κ.
Μπορείς να την παραλείψεις, στη συνταγή γράφει ότι είναι προεραιτική, δεν έχει μεγάλη διαφορά. Την κάνω πολλές φορές χωρίς όταν έχω έλλειψη.
ΔιαγραφήΝα είσαι καλά και σ'ευχαριστώ για την απάντηση σου! Δεν πρόσεξα το "προαιρετικό" στην παρένθεση! Θα την κάνω! Wish me luck!
ΔιαγραφήM.K.
Υπέροχο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝισεστές και κορν φλάουρ είναι το ίδιο πράγμα? Lol. (πλάκα κάνω). Τέλεια θα δοκιμάσω να την κάνω σίγουρα. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ :)
ΑπάντησηΔιαγραφή...καλά αυτή τη "φέτα" την "τιμούμε" εδώ και μήνες!!! Είναι η πρώτη συνταγή που έκανα από τότε που η σύντροφός μου βρήκε την σελίδα σου. Σε ευχαριστούμε πολύυυυυ!!! Εκτός από ωμά αμύγδαλα συνήθως προσθέτω κάσιους (άψητα) ή/και σουσάμι. Επίσης βάζω πολύ περισσότερη διατροφική μαγιά, αλλά όλα αυτά είναι θέμα προσωπικού γούστου μια και η συνταγή σου είναι ΤΕΛΕΙΑ!!! Επειδή μου αρέσει να πειραματίζομαι σε μια συνταγή που με "εμπνέει" όπως αυτή, αν βρω κάτι που τη βελτιώνει ακόμα θα σε ενημερώσω..
ΑπάντησηΔιαγραφήΆ, μια ερώτηση... μπορώ αντί για νισεστέ να βάλω κορν φλάουρ?!! ...χαχα πλάκα κάνω (Έχεις ερωτηθεί και απαντήσει τουλάχιστον 3 φορές παραπάνω)!!!
χαχα την "πάτησα" κι εγώ! Μόλις τώρα είδα πως κάναμε την ίδια πλάκα με την Αngie...!
ΔιαγραφήΜήπως έχει βρει κανείς διατροφική μαγιά στην Αθήνα; Αν ναι, πού παρακαλώ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓνωρίζω ότι έχει το Baboo Vegan
ΔιαγραφήΑν μένεις κοντά στο Χαλάνδρι υπάρχει ένα βιολογικό κατάστημα το Παναγαθων έχει και εκεί και έχει και με Β12 εμπλουτισμενη
Διαγραφήzw ekswteriko edw thn leme magia mpyras .kai einai se skonh ,kai se sakoulakia 250 gram.h kaipio megala
Διαγραφήhttp://www.ola-bio.gr/diatrofiki-magia/
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχει μεγάλη διαφορά ή δοσομετρικη κούπα απο μια κοινή κούπα;Ποια είναι η αντιστοιχία διότι δεν έχω αυτή τη στιγμή δοσομετρικη κούπα ή σε γραμμάρια πόσο είναι μία δοσομετρικη κούπα; Ευχαριστω
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ειδικές κούπες και δεν έχουν σχέση με τις κούπες καφέ. Υπάρχει σχετική ενότητα εδώ στο μπλογκ και αντιστοιχία σε ml. Σε γραμμάρια τα αμύγδαλα είναι περίπου 42 γρ.
ΔιαγραφήΤην έφτιαξα κ εγώ.Μου βγήκε πάρα πολύ καλή.Θα την ξαναφτιάξω!Το μόνο που θα προσέθετα είναι μερικά ψιλά κομμάτια ελιάς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ απορία μου είναι αν μπορούμε να την αποθηκεύσουμε μακροχρόνια στην κατάψυξη ή στην άλμη όπως κ την ζωική φέτα?
Γιώργος
Σε άλμη δεν νομίζω θα φουσκώσει και θα χαλάσει. Διατηρείται αρκετές μέρες μέχρι και 2 εβδομάδες την έχω κρατήσει και δεν είχα πρόβλημα. Στην κατάψυξη δεν την έχω βάλει ποτέ και δεν γνωρίζω πως θα είναι όταν ξεπαγώσει.
Διαγραφήνα ρωτήσω κάτι; επειδή ο φίλος μου έχει αλλεργία στα αμύγδαλα. υπάρχει περίπτωση να έβγαινε με κάσιους ή ηλιόσπορους κάτι αντίστοιχο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι μπορείς με Κάσιους αντί για αμύγδαλα την έχουν φτιάξει αρκετοί και βγήκε πεντανόστιμη οπότε δοκίμασε το.
ΔιαγραφήΤο έκανα εχθές πραγματικά υπέροχο,
ΑπάντησηΔιαγραφήαπλά δεν εβαλα :διατροφική μαγια, θυμάρι κ σκόρδο,
έβαλα : ρίγανη και πιπέρι μαύρο.
Κ σε ευχαριστώ γενικά για όλες τις συνταγές που ανεβάζεις, μπορεί να μην είμαι βίγκαν αλλά λόγω νηστειών τις κάνω και ειλικιρινά ούτε που καταλαβαινεις πως περνούν οι νηστίες! Μπράβο σου! Πάντα να έχεις ωραιες κ νοστιμες βίγκαν ιδεες!!! Σε ευχαριστώ που τα μοιράζεσαι μαζι μας!!!
Σε ευχαριστώ να είσαι καλά.
Διαγραφήμε γαλα αμυγδαλου θα μπορουσε να γινει αντι τριμμα και νερο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Αργυρώ, η συνταγή απαιτεί ολόκληρα τα αμύγδαλα τα οποία τα πολτοποιούμε και κάνουμε το μείγμα.
ΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, αντί για νισεστέ μπορεί να χρησιμοποιηθεί το άμυλο ταπιόκας; Ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι θα μπορούσε απλα θα γίνει πιο λαστιχωτό
ΔιαγραφήΚαλησπερα σας,ειχαμε μιλησει και στο παρελθον και μου ειχατε στειλει τη παρουσα συνταγη τροποποιημενη, ωστε να βγει λιγο πιο σκληρη η φετα.Δυστυχως δε μπορεσα να βρω το λινκ της συνομιλιας μας τοτε,ειχα αποθηκευσει μονο αυτο.Οπως διαβασα ομως στα σχολια, βγαινει καπως μαλακη και αναρωτιεμαι μηπως μπρειτε να μου δωσετε παλι το λινκ που μου ειχατε στειλει τοτε,αυτο που βγαινει πιο σκληρη.Ευχαριστω πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχώς κι εγώ δεν μπορώ να θυμηθώ...
ΔιαγραφήΤΗΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΕ ΑΠΛΗ ΚΟΥΠΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗ
ΑΛΛΑ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΝΑ ΞΕΡΑΜΕ ΣΕ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ
ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΤΕΛΙΚΑ
1/4 της κούπας είναι περίπου 42 γρ ωμά αμύγδαλα
ΔιαγραφήΗ θρεπτική της αξία ποια είναι ? γιατί βράζουν πολύ τα αμύγδαλα...Δεν ξέρω γι αυτό ρωτάω ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξάνδρα
Δυστυχώς δεν γνωρίζω.
ΔιαγραφήΣήμερα έκανα την συνταγή και βγήκε ΤΕΛΕΙΑ!!!Στέλνω λοιπόν αυτό το ευχαριστήριο μήνυμα,για την φέτα αμυγδάλου και για όλες τις συνταγές που μπήκες στον κόπο να μοιραστείς μαζί μας!Είναι πολύ βοηθητικό για κάποια σαν κι εμένα που τώρα ξεκινάω την vegan διατροφή,να βρησκει να κάνει τόσο νόστιμα πράγματα! Ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Ελένη μου να είσαι καλά!
ΔιαγραφήΔιατροφικη μαγια συνηθως εχουν τα καταστηματα με βιολογικα,δεν ειναι δυσκολο να βρεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελεια!!!! Σ ευχαριστουμε πολυ!!! Την εφτιαξα σημερα πρωτη φορα. Πολυ ευκολη και νοστιμη συνταγη
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο εξαιρετική δουλειά στο blog γενικά αλλά και η φέτα σκίζει!! Ότι περισσεύει απ'το αμυγδαλογαλα το κάνω φετουλα και σήμερα έκανα και τη χτυπητή σου σε σάντουιτς με σόγια κεμπάπ και πράσινες σαλάτες μιαμμμμμμμ!! Να είσαι καλά και να συνεχίζεις να νοστιμιζεις τη χορτοφαγικη ζωή μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο λεμονι δεν "κοβει" το γαλα αμυγδαλου? γιατι στο κανονικο γαλα με το λεμονι κοβει
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο νισεστέ που θα το βρω;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτική συνταγή! Έχει γίνει κομμάτι του εβδομαδιαίου προγραμματισμού και ανεφοδιασμού φέτας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετική συνταγή, την έκανα και βγήκε λιγο περισσότερο σα "ζελέ" ισως απ'ότι περίμενα, όμως γευστικά είναι πολύ ωραία, και ζεστή/ελαφρώς ψημένη ακόμη καλύτερη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΉθελα να ρωτήσω, ειλικρινά μου άρεσε πολύ η απαλή κρεμώδης υφή που είχε όταν την πρωτοέβγαλα από την κατσαρόλα πριν τη βάλω στο ψυγείο (σαν παχύρευστο τυρί κρέμα ας πούμε), αν βάλω λιγότερο Κοέν φλαουρ λέτε να μείνει έτσι και στη συντήρηση? Σας ευχαριστώ πολύ.
Η φέτα έχει κατοχυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (Π.Ο.Π.) και πρέπει να προέρχεται μόνο από συγκεκριμένες περιοχές νομούς της Ελλάδας και από συγκεκριμένες φυλές αιγοπροβάτων. Το όνομα «Φέτα» δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί σε τυριά παρόμοιας σύστασης που παρασκευάζονται εκτός και εντός Ελλάδας και με άλλη διαδικασία από την παραδοσιακή. Θεσπίστηκε από την Ε.Ε. για την προστασία των προϊόντων τοπικής προέλευσης και τέθηκε σε ισχύ το 1996
ΑπάντησηΔιαγραφή🤣
ΔιαγραφήΩραιότατη φαίνεται η συνταγη σας!όμως θα ήθελα να επισημάνω την απρόσκοπτη χρήση της λέξης φετα.Συμφωνα με τον κώδικα τροφίμων και ποτών φέτα ονομάζεται το λευκό τυρί από αιγοπροβειπ γάλα που παρασκευάζεται με πυτια!Κανένα άλλο τυρί δεν μπορεί να ονομάζεται φέτα!Έτσι λοιπόν το υπέροχο κατά τις ομολογίες μας έδεσμα σας με γάλα αμυγδάλου και μισείτε θα μπορούμε να το ονομάζουμε λευκό τυρί αμυγδάλου!να μην παραπλανώντας με κανένα τρόπο και οι ενδιαφερόμενοι των εναλλακτικών τροφίμων!Ευχαριστώ πολύ και ευελπιστώ αφού κατανοήσετε το σχόλιο μου να προβείτε και στην επεξεργασία του ενημερωτικού βίντεο προκειμένου να αφαιρεθεί ο χαρακτηρισμός φέτα για το τυρί αμυγδάλου!Ευχαριστώ και πάλι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣοβαρά Τώρα ?
ΔιαγραφήΣε αυτή τη σελίδα αυτού του είδος σχόλιο ??????
Η λέξη μισείτε πιο πάνω μπήκε αντί νισεστε
ΑπάντησηΔιαγραφήαντι για πολτοποιημένα αμύγδαλα μπορώ να βάλω γάλα αμυγδάλου; ή καρύδας;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠειράζει αν ξέχασα να βάλω λεμόνι και το βάλω τώρα στο μείγμα ? Το έχω ήδη βάλει σε πήλινο αλλά ακόμα είναι φρέσκο δεν πρόλαβε να κρυώσει
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορούμε να το αντικαταστησουμε με αγαρ αγαρ;; και αν ναι τι ποσότητα;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω πάθει πλάκα με το πόσο νόστιμη είναι! Φοβερή συνταγή! Πολλά μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη φαίνεται! Κι εγώ ψάχνω συνταγές για φυτικό τυρί τόσο καιρό. Θα μπορούσα να αντικαταστήσω το νισεστέ με ταπιόκα αλεύρι στην ίδια ποσότητα:
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπερα το 1/2 κούπα νερό ποσα ml είναι?Ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφή