Πολλοί πιστεύουν ότι μαγιονέζα χωρίς αυγό δεν γίνεται! Θα είναι άνοστη και δεν θα "στέκεται" όπως οι μαγιονέζες του εμπορίου. Κι όμως! Αυτή η συνταγή για χορτοφαγική μαγιονέζα είναι τόσο νόστιμη και κρεμώδης που αν δεν γνωρίζεις ότι είναι φυτική θα νομίζεις ότι τρως μαγιονέζα Hellmann's Light !
Υλικά:
1 κούπα γάλα σόγιας
1 κ.σ. σιρόπι Αγαύης
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. μηλόξυδο
2 κ.σ. μουστάρδα
2 1/4 κούπες ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε δυνατό μίξερ ή μπλέντερ όλα τα υλικά μας εκτός από το λάδι. Χτυπάμε και ρίχνουμε την 1 κούπα λάδι για μερικά λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε και την 2η κούπα και χτυπάμε έως ότου πήξει καλά η μαγιονέζα μας. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμη αλάτι ανάλογα την γευστική μας προτίμηση. Εγώ συνήθως προσθέτω λίγο ακόμη.
Αν έχουμε ράβδο μπλέντερ ακόμη καλύτερα. Το μυστικό για να γίνει η μαγιονέζα μας πηχτή είναι να χτυπηθεί πολύ καλά σε δυνατό μπλέντερ και η ράβδος της δίνει αυτό το αποτέλεσμα εύκολα και γρήγορα.
Νηστίσιμη μαγιονέζα, χορτοφαγική μαγιονέζα
1 κ.σ. σιρόπι Αγαύης
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. μηλόξυδο
2 κ.σ. μουστάρδα
2 1/4 κούπες ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε δυνατό μίξερ ή μπλέντερ όλα τα υλικά μας εκτός από το λάδι. Χτυπάμε και ρίχνουμε την 1 κούπα λάδι για μερικά λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε και την 2η κούπα και χτυπάμε έως ότου πήξει καλά η μαγιονέζα μας. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμη αλάτι ανάλογα την γευστική μας προτίμηση. Εγώ συνήθως προσθέτω λίγο ακόμη.
Αν έχουμε ράβδο μπλέντερ ακόμη καλύτερα. Το μυστικό για να γίνει η μαγιονέζα μας πηχτή είναι να χτυπηθεί πολύ καλά σε δυνατό μπλέντερ και η ράβδος της δίνει αυτό το αποτέλεσμα εύκολα και γρήγορα.
Νηστίσιμη μαγιονέζα, χορτοφαγική μαγιονέζα
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν την περίμενα τόσο γευστική!
καλησπερα γινεται με γαλα αμυγδαλου αντι για σογιας?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Χρύσα,
ΔιαγραφήΤο ιδανικό γάλα για μαγιονέζα είναι το γάλα σόγιας γιατί είναι πιο παχύ απο τα άλλα γάλατα και θα δώσει την πλούσια γεύση στην μαγιονέζα και θα την βοηθήσει να πήξει. Μπορείς όμως να δοκιμάσεις να κάνεις με γάλα αμυγδάλου να δεις πως θα βγεί, αν δεν σε πειράζει να μην είναι και τόσο πηχτή.
ok ! ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου! Φοβερή η συνταγή! Είναι πραγματικά μαγιονέζα!! Μόνο που για τα δικά μου γούστα είναι αρκετά γλυκιά.. υποθέτω λόγω του σιροπιού! Λες να μη βάλω καθόλου ή να βάλω λιγότερο για να μη βγει ξινό μετά? Έχει σχέση το σιρόπι με την υφή?!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ :)
Χαίρομαι που σου άρεσε! Mπορείς να παραλείψεις την αγαύη ή να βάλεις όσο θέλεις ανάλογα την γευστική σου προτίμηση.
ΔιαγραφήΑντί για σιρόπι αγαύης τι αλλο μπορουμε να βάλουμε ; :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείτε να βάλετε σιρόπι σφενδάμου.
ΔιαγραφήΤο γαλα σόγιας πρέπει να ειναι τέλειος αγλυκο; Ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις ! :)
ΔιαγραφήΔεν έχει σημασία. Ότι σας αρέσει.
ΔιαγραφήΑπλα εκπληκτικηηηη!! Επαθα πλακα! Ευχαριστω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε, δεν έχει διαφορά με τις light του εμπορίου.
ΔιαγραφήΣυγχαρητήρια για τη συνταγή! Τέλεια! Επιτέλους έφαγα ξανά μαγιονέζα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην μακαρονοσαλάτα πάει τέλεια!
Πεντανόστιμη πραγματικά. Υπάρχει καποιο φυσικό συντηριτικό που θα μπορούσε να την κρατήσει έστω λίγο περισσότερες μέρες στο ψυγείο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Τίνα, αυτό δεν το γνωρίζω. Κρατάει αρκετό καιρό όμως στο ψυγείο. Την έχω κρατήσει πάνω από 2 εβδομάδες και δεν έχει πάθει κάτι.
ΔιαγραφήΜπορώ να αντικαταστησω το μυλοξυδο με κατι άλλο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν νομίζω..
ΔιαγραφήKalispera tha eithela na mou lisete
ΑπάντησηΔιαγραφήmia aporia tin efiaxa me extra partheno eleolado kai mou pikrise mpori na tin xepikriso eiparxi tropos
Φαίνονται τραγανιστές και νόστιμες! Αν βάλω καλαμποκάλευρο αντί για πολέντα θα βγεί το ίδιο;
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπέρα, πόσο καιρό διατηρείται στο ψυγείο?
ΑπάντησηΔιαγραφήkamia evdomada!
Διαγραφήπολύ ωραία συνταγή την έχω κάνει πολλές φόρες και βγαίνει τελεία άλλα τώρα τελευταία την κάνω και μ κόβει την έκανα εκεί πού κάνουμε τα σμουθι τι κάνω λάθος την χτυπάω πολύ δυνατά και πολύ ώρα να την κάνω με ραβδομπλεντερ δεν ξέρω έχω απογοητευτεί...
ΑπάντησηΔιαγραφήkai ego to patheno ayto mipos mporei na mou pei kaneis gt mou koivi?
ΔιαγραφήΠολυ μ αρεσε! Μπορω να βαλω γαλα αμυγδαλου αντι για σογιας;
ΑπάντησηΔιαγραφήden kanei amigdalogala to exo dokimasi logo miomenis proteinis
ΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, εάν η μαγιονέζα δεν πήζει τι πρέπει να κάνω??
ΑπάντησηΔιαγραφή