Ένα τέλειο πιάτο για το καλοκαίρι με ουζάκι ή κρασάκι και καλή παρέα χωρίς να χρειαστεί κανένα καλαμαράκι να θυσιαστεί για να το απολαύσουμε! Ευχαριστούμε την Αναστασία που μοιράστηκε μαζί μας την συνταγή της.
Υλικά:
1 κεσεδάκι Μανιτάρια Πλευρώτους
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
για το κουρκούτι:
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κοφτό κ.γ. μπείκιν πάουντερ
200ml ανθρακούχο νερό (σόδα)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπόλ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο χυλό.
Βουτάμε στον χυλό τα μανιτάρια (αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε πιο μικρά) να καλυφθούν καλά με το κουρκούτι και τα τηγανίζουμε στην φριτέζα ή σε βαθύ σκεύος με μπόλικο καυτό λάδι, μέχρι να χρυσαφίσουν.
Σερβίρουμε με μπόλικο λεμονάκι.
βίγκαν καλαμαράκια, χορτοφαγικά καλαμαράκια, χορτοφαγικά θαλασσινά
Είναι φανταστικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίχα τις αμφιβολιες μου,αλλά βγηκαν υπέροχα!
So, you eat Calamaraki for fasting because it deliberately violates kosher rules, but you don't know how right you are, because most colomoraki is really inverted boneles spork rectum.
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλησπέρα Λάκη, θα σε παρακαλούσα να γράφεις Ελληνικά για να γίνεσαι κατανοητός. Αν και δεν καταλάβα πλήρως το σχόλιο σου διαβάζοντας όμως την συνταγή θα δεις ότι δεν είναι καλαμαράκια αλλά μανιτάρια καθώς το μπλογκ είναι χορτοφαγικό.
Διαγραφήθα μπορούσαν να γίνουν στο φούρνο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συγκεκριμένη συνταγή όχι.
Διαγραφήα)υπάρχει πρόβλημα εάν αντικαταστήσουμε το ηλιέλαιο με ελαιόλαδο? και β) να "σκίσουμε" τα πλευρώτους όπως και στον χορτοφαγικό γύρο ή όχι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι λάδι θέλεις και να τα κάνεις ότι σχήμα επιθυμείς. Απλά θέλουμε λίγη σάρκα για να μην τρώμε μόνο κουρκούτι.
ΔιαγραφήΑπλα υπεροχα!!!Τα φαγαν κι αυτοι που νομιζαν οτι δεν τρωνε μανιταρια!!! :) Ευχαριστω!!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά είναι!! Μπράβο παιδιά!! Θα το δοκιμάσω σύντομα!!! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήpoli kalo !efxaristoume.geinane poli nostima. Maria
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλειο φαίνεται θα το δοκιμάσω πολύ σύντομα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερή συνταγή!!! Ευχαριστούμε πολύ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιλικρινά δεν το περίμενα! Εγώ ένωσα το μείγμα με τα μανιτάρια και το άφησα για λίγο στο ψυγείο να δέσει, και μετά το έριξα παγωμένο σε καυτό λάδι! Και με το το λεμονάκι απογειώνεται γευστικά! Υπέροχη συνταγή
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν υπάρχει η συνταγή απλα!!! Τα τρώνε κι οσοι απεχθάνονται τα μανιτάρια ή τουλάχιστον νόμιζαν! Ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε για τη συνταγή. Τα μανιτάρια τα πλένουμε η οχι;
ΑπάντησηΔιαγραφή