Vegan «Καλαμαράκια»


Ποιος είπε ότι και οι χορτοφάγοι δεν μπορούν να απολαύσουν "θαλασσινά"; Αυτά τα μανιτάρια με κουρκούτι τηγανισμένα και μπόλικο λεμονάκι, είναι εκπληκτικό το πόσο μοιάζουν στην γεύση με καλαμαράκια τηγανιτά. Πραγματικά θα δυσκολευτείτε να καταλάβετε ότι δεν τρώτε αληθινά. Εμένα μου φέρνουν και λίγο μύδια. Θα μου πείτε και πως γίνεται αυτό; Κι εγώ αυτό αναρωτήθηκα όταν η αναγνώστρια του μπλογκ Αναστασία Τοπσιδάκη μου πρότεινε να δοκιμάσω την συνταγή της. Δεν το πίστευα μέχρι που τα δοκίμασα.
 

Ένα τέλειο πιάτο για το καλοκαίρι με ουζάκι ή κρασάκι και καλή παρέα χωρίς να χρειαστεί κανένα καλαμαράκι να θυσιαστεί για να το απολαύσουμε! Ευχαριστούμε την Αναστασία που μοιράστηκε μαζί μας την συνταγή της.

Υλικά:
1 κεσεδάκι Μανιτάρια Πλευρώτους
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

για το κουρκούτι:
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κοφτό κ.γ. μπείκιν πάουντερ
200ml ανθρακούχο νερό (σόδα)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπόλ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο χυλό.

Βουτάμε στον χυλό τα μανιτάρια (αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε πιο μικρά) να καλυφθούν καλά με το κουρκούτι και τα τηγανίζουμε στην φριτέζα ή σε βαθύ σκεύος με μπόλικο καυτό λάδι, μέχρι να χρυσαφίσουν.

Σερβίρουμε με μπόλικο λεμονάκι.


βίγκαν καλαμαράκια, χορτοφαγικά καλαμαράκια, χορτοφαγικά θαλασσινά

13 σχόλια:

  1. Είναι φανταστικά!
    Είχα τις αμφιβολιες μου,αλλά βγηκαν υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. So, you eat Calamaraki for fasting because it deliberately violates kosher rules, but you don't know how right you are, because most colomoraki is really inverted boneles spork rectum.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα Λάκη, θα σε παρακαλούσα να γράφεις Ελληνικά για να γίνεσαι κατανοητός. Αν και δεν καταλάβα πλήρως το σχόλιο σου διαβάζοντας όμως την συνταγή θα δεις ότι δεν είναι καλαμαράκια αλλά μανιτάρια καθώς το μπλογκ είναι χορτοφαγικό.

      Διαγραφή
  3. θα μπορούσαν να γίνουν στο φούρνο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. α)υπάρχει πρόβλημα εάν αντικαταστήσουμε το ηλιέλαιο με ελαιόλαδο? και β) να "σκίσουμε" τα πλευρώτους όπως και στον χορτοφαγικό γύρο ή όχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι λάδι θέλεις και να τα κάνεις ότι σχήμα επιθυμείς. Απλά θέλουμε λίγη σάρκα για να μην τρώμε μόνο κουρκούτι.

      Διαγραφή
  5. Απλα υπεροχα!!!Τα φαγαν κι αυτοι που νομιζαν οτι δεν τρωνε μανιταρια!!! :) Ευχαριστω!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά είναι!! Μπράβο παιδιά!! Θα το δοκιμάσω σύντομα!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. poli kalo !efxaristoume.geinane poli nostima. Maria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τέλειο φαίνεται θα το δοκιμάσω πολύ σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φοβερή συνταγή!!! Ευχαριστούμε πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειλικρινά δεν το περίμενα! Εγώ ένωσα το μείγμα με τα μανιτάρια και το άφησα για λίγο στο ψυγείο να δέσει, και μετά το έριξα παγωμένο σε καυτό λάδι! Και με το το λεμονάκι απογειώνεται γευστικά! Υπέροχη συνταγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης