Ψωμί με Πιπεριές


Δεν υπάρχει καλύτερο από το σπιτικό ψωμί. Το σπίτι μοσχοβολάει φρέσκο ψωμάκι και η γεύση και η υφή του δεν έχουν καμία σχέση με του φούρνου. Το φτιάχνεις με αγνά υλικά και μπορείς να το προσαρμόσεις στα δικά σου γούστα και να έχεις πάντα φρέσκο ζεστό ψωμάκι όπως εσύ το θέλεις, απλό, ολικής, με σταφίδες, με ελιές, με σουσάμι κι ότι μπορεί να φανταστεί κανείς.


Εμείς σήμερα ψήσαμε ψωμάκι με πιπεριές. Είναι τόσο νόστιμο που μπορείς να το τρως και σκέτο.

Υλικά για 1 κιλό ψωμί:
600 γρ αλεύρι
400 ml νερό
2 κ.σ. λάδι
1 1//2 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κ.γ. ξερή μαγιά
1 1/2 - 2 κ.γ. ζάχαρη
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά κέρατο

Εκτέλεση ζύμης:
Βάζουμε σε ένα μπολ τα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε ένα λακκάκι και ρίχνουμε το χλιαρό νερό με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά και μόλις σχηματιστεί ζύμη συνεχίζουμε το ζύμωμα για 2-3 λεπτά. Αφήνουμε την ζύμη σε ένα μπολ σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει.

Σοτάρουμε σε πολύ λίγο ελαιόλαδο τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες και μόλις μαραθούν τις προσθέτουμε στη ζύμη και ζυμώνουμε καλά να πάνε παντού.

Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει λίγο για μισή ώρα. Τη βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι, την αλείφουμε με λίγο λάδι, το χαράζουμε και Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι ή παπαρουνόσπορο.





2 σχόλια:

  1. Δεν είχα σκοπό να ξαναγράψω σχόλιο μέχρι που δοκίμασα το ψωμί που έφτιαξα με τη συνταγή σου...Έκανα ένα με πιπεριές φλωρίνης (αυτές του βάζου) και ντοματινια και διαφορα μυρωδικά και ένα με ελιές, σκορδο,ριγανη και ντοματίνια και βγήκαν και τα δύο απιστευτα καλα! Τα πασπαλισα και τα δυο με σουσαμι και ηλιοσπορο! Φουσκωσαν πολύ, μεσα εγιναν αφράτα και απ'εξω τραγανά και απο γεύση...έφαγα μια φέτα απο το καθένα εντελώς σκέτη (αν μπορει να θεωρηθεί σκέτη με τοσο πλουσια γεμιση)! Μπραβο σου για το blog και τις συνταγες σου! Ο,τι έχω δοκιμάσει ειναι πεντανοστιμο!!Να έχεις επιτυχία σε ό,τι κανεις και να εισαι καλα να μας γεμίζεις νοστιμιές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ καλο το αποτελεσμα. Εγω εκανα την μιση συνταγη και πρόσθεσα 2 γρ. δεντρολιβανο ξερο το χτύπησα μαζι με 1 σκ. σκορδο και το αλατι στο γουδι. Επίσης χρησιμοποιησα δυνατο αλευρι(για τσουρεκι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης