Κουνουπίδι με Σάλτσα Τυριού


Για τους λάτρεις του κουνουπιδιού μια πολύ ωραία συνταγή με σάλτσα φυτικού τυριού!!

Υλικά για την σάλτσα τυριού:
2 κούπες (625 mL) γάλα σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα.
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για πιο σφιχτή σάλτσα βάλτε 3 κ.σ.
3 κ.σ. διατροφική μαγιά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. σκόνη σκόρδο
αλάτι
1 κ.γ. γεμάτο φυτικό βούτυρο
¼ κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. μίγμα λαχανικών (βεγκέτα ή τριμμένο κύβο λαχανικών)
Λίγο νερό αν χρειαστεί
1 κουνουπίδι κομμένο σε φουντίτσες

Προετοιμασία:
Βράζουμε το κουνουπίδι μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς, όχι πολύ. Βάζουμε το κουνουπίδι στην άκρη σε ένα ταψάκι μέχρι να ετοιμάσουμε την σάλτσα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 225ºC.΅


Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας τυριού σε ένα κατσαρολάκι και ανακετεύουμε συνέχεια μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη σάλτσα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και περιχύνουμε στο κουνουπίδι. Ραντίζουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο για 20-30 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει.

Όταν το βγάλουμε αν θέλουμε πασπαλίζουμε με φυτικό τυρί.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης