Εύκολη και υγιεινή vegan "τονοσαλάτα" με γεύση που πλησιάζει αρκετά την πραγματική τονοσαλάτα, με υπέροχο άρωμα Θάλασσας και υφή! Το μυστικό συστατικό; Ηλιόσποροι για υπέροχη υφή και αποξηραμένα φύκια Nori, αυτά που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε σούσι για θαλασσινή γεύση τόνου. Τα φύκια είναι πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες, Ω3 λιπαρά και περιέχουν όλα τα μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός και δίνουν στα φαγητά την υπέροχη αυτή θαλασσινή γεύση για τους λάτρεις.
Με αυτή τη σαλάτα μπορούμε να κάνουμε πεντανόστιμα σάντουιτς "τόνου"!! Απλά γεμίζουμε με την σαλάτα μας ένα σάντουιτς και είμαστε έτοιμοι! Τέλειο για σνακ στη δουλειά, στο σχολείο ή την εκδρομή!
Υλικά:
2 κούπες ηλιόσπορους.
2-4 φύλλα φυκιού Nori (ανάλογα πόσο έντονη γεύση τόνου θέλουμε).
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. μηλόξυδο
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
3/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν ή απλή
2 κ.σ. λάδι λιναρόσπορου για Ω3 λιπαρά ή ελαιόλαδο.
3 κ.σ. vegan μαγιονέζα
Διάφορα λαχανικά όπως κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, ντομάτα, πιπεριά, μαϊντανό, σέλινο κλπ.
Μουλιάζουμε από βραδύς τους ηλιόσπορους.
Χτυπάμε στο μίξερ τα φύλλα φυκιού για να γίνουν μικρές νυφάδες και τις ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι με το λεμόνι και το ξύδι. Ξεπλένουμε τους ηλιόσπορους και τα βάζουμε στο μίξερ μαζί με τις σκελίδες σκόρδο, το αλάτι και το μείγμα μας με τα φύκια. Χτυπάμε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την μουστάρδα, την μαγιονέζα το λάδι και τα λαχανικά μας της επιλογής μας.
Ανάλογα τα γούστα του καθενός, προσθέτουμε ή αφαιρούμε υλικά και βάζουμε ότι λαχανικά θέλουμε.
2-4 φύλλα φυκιού Nori (ανάλογα πόσο έντονη γεύση τόνου θέλουμε).
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. μηλόξυδο
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
3/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν ή απλή
2 κ.σ. λάδι λιναρόσπορου για Ω3 λιπαρά ή ελαιόλαδο.
3 κ.σ. vegan μαγιονέζα
Διάφορα λαχανικά όπως κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, ντομάτα, πιπεριά, μαϊντανό, σέλινο κλπ.
Μουλιάζουμε από βραδύς τους ηλιόσπορους.
Χτυπάμε στο μίξερ τα φύλλα φυκιού για να γίνουν μικρές νυφάδες και τις ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι με το λεμόνι και το ξύδι. Ξεπλένουμε τους ηλιόσπορους και τα βάζουμε στο μίξερ μαζί με τις σκελίδες σκόρδο, το αλάτι και το μείγμα μας με τα φύκια. Χτυπάμε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την μουστάρδα, την μαγιονέζα το λάδι και τα λαχανικά μας της επιλογής μας.
Ανάλογα τα γούστα του καθενός, προσθέτουμε ή αφαιρούμε υλικά και βάζουμε ότι λαχανικά θέλουμε.
Η υπέροχη αυτή συνταγή είναι της Γιατρού Ολιστικής Ιατρικής Ruby Lathon http://www.rubylathon.com/
Χορτοφαγική τονοσαλάτα, βίγκαν τονοσαλάτα, νηστίσιμη τονοσαλάτα
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.