Mανιτάρια Αλά Κρέμ

 
Ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα. Μανιτάρια με φυτική κρέμα γάλακτος, ένα πιάτο γεμάτο άρωματα, πολύ γευστικό, εύκολο και γρήγορο. Θα το αγαπήσουν όλοι!

Υλικά:
20 μανιτάρια portobello κομμένα σε φέτες ή 500 γρ πλευρώτους σε κομμάτια
1/4 κούπα ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. μίξ μπαχαρικών
1 κ.γ. σκόνη μείγμα λαχανικών (βεγκέτα ή κύβο)
1 κ.σ. απλό αλεύρι

1 κούπα φυτική κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. κόκκινο κρασί
Φρέσκο μαϊντανό για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους για 5 λεπτά σκεπασμένα με το καπάκι, ανακατεύοντας που και που. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κρέμα και το κρασί. Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά να σιγοβράσει και μετά ρίχνουμε το κρασί και 5 λεπτά αργότερα ρίχνουμε και την κρέμα. Αφήνουμε για λίγα ακόμη λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα μας και είναι έτοιμο!



* Μην πλύνετε τα μανιτάρια με νερό γιατί θα το ρουφήξουν και θα το βγάλουν στο φαγητό σας. Αν θέλετε να τα καθαρίσετε, μπορείτε να το κάνετε είτε με μια βρεγμένη πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης