Ωραία τα φυτικά γάλατα για τον καφέ ή το γάλα καρύδας αλλά μπορούμε και καλύτερα. Υπέροχο άρωμα και γεύση, πιο κρεμώδες με την κατάλληλη δόση γλυκύτητας στον καφέ σας. Αν θέλετε μπορείτε να το πίνετε και σαν γάλα.
Υλικά:
1 κούπα κάσιους
2 Χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι
1/2 κούπα ψίχα καρύδας
1 πρέζα Αλάτι Υμαλαϊων
4 κούπες νερό
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα κάσιους από βραδύς. Βάζουμε όλα τα υλικά μας στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά ώστε να λιώσουν τα κάσιους και όλα τα υλικά και να γίνει σα γάλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε ένα μεγάλο σουρωτήρι και σουρώνουμε το γάλα μας για τα κατακάθια. Το βάζουμε σε ένα μπουκάλι και είναι έτοιμο!
Υλικά:
1 κούπα κάσιους
2 Χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι
1/2 κούπα ψίχα καρύδας
1 πρέζα Αλάτι Υμαλαϊων
4 κούπες νερό
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα κάσιους από βραδύς. Βάζουμε όλα τα υλικά μας στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά ώστε να λιώσουν τα κάσιους και όλα τα υλικά και να γίνει σα γάλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε ένα μεγάλο σουρωτήρι και σουρώνουμε το γάλα μας για τα κατακάθια. Το βάζουμε σε ένα μπουκάλι και είναι έτοιμο!
Αυτό το γάλα αν το ψήσεις γίνεται και για καπουτσίνο ή είναι πολύ ρευστό;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Ελίνα, δεν το ΕΧΩ δοκιμάσει να το κάνω αφρόγαλο αλλά νομίζω θα γίνει μια χαρά.
ΔιαγραφήΕυτυχώς που έχουν προστεθεί και αυτές οι επιλογές και για εμάς του vegan και σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων όπως τα everest, όπου παίρνω καθημερινά το καφεδάκι μου. Πραγματικά το Vegan Cappuccino τους με γάλα αμυγδάλου είναι εξαιρετικό. https://www.everest.gr/kafes/vegan/vegan-cappuccino/Arabica-Regular-%CE%91%CE%BC%CF%85%CE%B3%CE%B4%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%85/?AddExtra=leuki_zaxari&AddExtra=sketos
ΑπάντησηΔιαγραφή