Πεϊνιρλί Πατάτας


Υλικά για τη ζύμη:
450 γρ. αλεύρι...
240γρ χλιαρό νερό
2 κ.σ. λάδι
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. σκόνη μαγιά

Για την γέμιση:
2 μεγάλες πατάτες
1 κούπα ψιλοκομμένο πράσο σε ροδέλες
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κούπα μαιντανό
αλάτι, πιπέρι
1 κγ. Βεγκέτα ή ένα τριμένο κύβο λαχανικών
2 ροδέλες ντομάτας

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό μέχρι να γίνει ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
Το ζυμώνουμε ξανά και το χωρίζουμε σε 4 μέρη. Ανοίγουμε και σχηματίζουμε σε πεινιρλί και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
Βράζουμε καλά τις πατάτες και τις λιώνουμε σε ένα μπολ. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τα πράσα και το κρεμμύδι και τα ρίχνουμε στις λιωμένες πατάτες, βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και τον μαιντανό και ανακατεύουμε το μίγμα. Λαδώνουμε τα πεινιρλί καλά και τα γεμίζουμε με το μίγμα. Βάζουμε και δύο ροδέλες ντομάτα από πάνω, τις λαδώνουμε, ρίχνουμε λίγο αλάτι και ρίγανη και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.



Χορτοφαγικό πεϊνιρλί, βίγκαν πεϊνιρλί, νηστίσιμο πεϊνιρλί, vegan πεϊνιρλί


2 σχόλια:

  1. Καλως σε βρήκα. Μου αρέσουν παρα πολυ οι συνταγες σου. Θα τα λεμε συχνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Ευαγγελία, χαίρομαι που σου αρέσουν και έπονται κι άλλες.

      Διαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης