Vegan «Παϊδάκια» - Σέϊταν


Βίγκαν παϊδάκια, πεντανόστιμα σκέτα, με πατάτες τηγανιτές, ρύζι, πουρέ κλπ ή σε σάντουιτς με πίτα κι όχι μόνο. Τα δοκίμασε φανατικός κρεατοφάγος κι όχι μόνο τρελάθηκε και δεν μπορούσε να πιστέψει με τίποτα ότι είναι vegan, αλλά μου ζήτησε κιόλας να του φτιάξω για να έχει να ψήνει!!!

Υλικά:
1 κούπα αλεύρι γλουτένης (την βρίσκετε ΕΔΩ)
2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
2 κ.σ. διατροφική μαγιά (την βρίσκετε ΕΔΩ)
2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.σ. βεγκέτα ή τριμμένο κύβο λαχανικών
Αλάτι
3/4 κούπα νερό
2 κ.σ. φυστικοβούτυρο ή ταχίνι
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. Μείγμα μπαχαρικών για ψητά
Σάλτσα Μπάρμπεκιου

Παρασκευή:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175-180 βαθμούς. Ανακατεύουμε καλά όλα τα στεγνά υλικά μας σε ένα μπολ (Τα πρώτα 7 υλικά). Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά το νερό με το φυστικοβούτυρο ή το ταχίνι, την σάλτσα σόγιας και το μείγμα μπαχαρικών για ψητά και το ρίχνουμε στα στεγνά υλικά. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι και μόλις αρχίσει να ενεργοποιείται η γλουτένη πλάθουμε πολύ λίγο με τα χέρια, ούτε ένα λεπτό.

Λαδώνουμε ένα πυρέξ περίπου 20εκ. και απλώνουμε το σέϊταν (γλουτένη) με τα δάχτυλα μας από άκρη σε άκρη.


Με ένα μαχαίρι χαράζουμε το σέϊταν σε παραλληλόγραμμα κομμάτια. Το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά.

  
Βγάζουμε από τον φούρνο και κόβουμε τις χαρακιές για να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε τα κομμάτια. Αλείφουμε με ένα κουταλάκι ή πινέλο την μια πλευρά των κομματιών με μπόλικη σάλτσα μπάρμπεκιου και τα ψήνουμε από την πλευρά με την σάλτσα στη σχάρα ή σε σχαροτήγανο. Κάνουμε το ίδιο και για την άλλη πλευρά.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία (αλείφουμε με σάλτσα και ψήνουμε) για 2-3 φορές ακόμη από κάθε πλευρά μέχρι να καραμελώσουν καλά και να πάρουν σκούρο καφέ χρώμα τα "παϊδάκια" μας και να ξεροψηθούν.

Χορτοφαγικά παιδάκια, νηστίσιμα παιδάκια
ΠΗΓΗ


7 σχόλια:

  1. Σκέφτομαι να το φτιάξω αύριο, έχω ήδη φτιάξει τα "λουκάνικα", αλλά δεν έχω σάλτσα μπάρμπεκιου. Καμιά ιδέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερα να τα φτιάξεις απο Δευτέρα για να πάρεις σάλτσα μπάρμπεκιου. Αυτή ειναι που τα δίνει την απόλυτη γεύση. Εκτός αν βρεις συνταγη για σπιτική μπάρμπεκιου και την φτιάξεις μονη σου.

      Διαγραφή
  2. Υπάρχει τρόπος να αντικαταστήσουμε το αλεύρι γλουτένης λόγο δυσανεξίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν έχουμε φούρνο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το τηγάνι γκριλ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά σας, η ερώτησή μου: μπορώ να χρησιμοποιήσω σκέτο αλεύρι,
    ή είναι το αλεύρι γλουτένης το υλικό που δίνει τη χαρακτηριστική γεύση;

    Δώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης