Vegan Τυροκαυτερή


Η απόλυτη Vegan Τυροκαυτερή ή Χτυπητή όπως την λέμε στη Θεσσαλονίκη. Δοκίμασα διάφορες χορτοφαγικές συνταγές για τυροσαλάτες, όπως με αμύγδαλα τριμμένα, κάσιους κλπ καμία όμως δεν θύμιζε τυροκαυτερή, ούτε στην υφή αλλά ούτε και στην γεύση.  Έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω να την κάνω ακριβώς όπως την κλασική συνταγή και για φέτα έβαλα φέτα αμυγδάλου. Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό! Η απόλυτη vegan τυροκαυτερή που έχει ακριβώς την ίδια γεύση και υφή όπως η κανονική! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!!

Υλικά:
Σπιτική Φέτα Αμυγδάλου
2-3 πιπεριές κέρατο ψητές ή τηγανιτές
λίγο ξύδι, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι,
μπούκοβο ή σκόνη τσίλι αν δεν βάλουμε καυτερές πιπεριές


Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπλέντερ ένα μεγάλο κομμάτι φέτα αμυγδάλου (περίπου 2 δάχτυλα πάχος), τις πιπεριές, το ξύδι, το αλάτι, το μπούκοβο αν δεν βάλουμε καυτερή πιπεριά, το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόρφο μείγμα.



Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον κάποια απο τα υλικά ανάλογα τις γευστικές προτιμήσεις του καθενός και η vegan τυροκαυτερή μας είναι έτοιμη!


Χορτοφαγική Τυροκαυτερή, Νηστίσιμη Τυροκαυτερή, Βίγκαν Τυροκαυτερή

1 σχόλια:

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης