Ρεβυθοκεφτέδες


Τα ρεβύθια είναι από τα νοστιμότερα όσπρια και κάνουν τέλειους κεφτέδες και μπιφτέκια! Προσωπικά μου αρέσουν όπως και αν είναι μαγειρεμένα και ειδικά για κεφτέδες και μπιφτέκια τα προτιμώ από οποιοδήποτε άλλο όσπριο.

Υλικά:
2 κούπες βρασμένα ρεβύθια πολύ καλά στραγγισμένα.
1 μεγάλο κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαιντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
1 μέτρια ντομάτα
αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ.μίγμα λαχανικών ή κύβο τριμμένο

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο με ελάχιστο λάδι. Βάζουμε στο μπλέντερ την ντομάτα και την κάνουμε χυμό. Πολτοποιούμε τα ρεβύθια στο μπλέντερ.

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα μας τα υλικά, τα κρεμμύδια με το λάδι, αλαταοπιπερώνουμε, ζυμώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι, τόσο ώστε να γίνει ένα σφιχτό μείγμα. Το αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για μισή ώρα και με αλευρωμένα χέρια πλάθουμε κεφτεδάκια.

Τα τηγανίζουμε σε πολύ λίγο λάδι και σερβίρουμε.


Χορτοφαγικοί κεφτέδες, Βίγκαν κεφτέδες, νηστίσιμοι κεφτέδες, vegan κεφτέδες
ΦΩΤΟ ΑΠΟ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης