Vegan Cheesecake


Απίστευτο τσίζκεικ!! Aπό την πρώτη μπουκιά, εκπλήσσεσαι από την υφή και την γεύση του! Υπέροχο, κρεμώδες βίγκαν τσίζκεικ που σε ξεγελά και δεν καταλαβαίνεις ότι δεν είναι φτιαγμένο από ζωική κρέμα τυριού. Ήταν και είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά και καθώς δεν έβρισκα βίγκαν κρέμα τυρί το είχα πάρει απόφαση ότι δεν θα ξανά γευτώ αυτό το υπέροχο γλυκό. Μετά από  πολλές δοκιμές συνταγών και πολλούς συνδυασμούς, μεταποίησης ποσοτήτων στα υλικά  και φτιάχνοντας την κλασική βάση με μπισκότα και φυτική μαργαρίνη, επιτέλους απολαμβάνω και πάλι το λατρεμένο μου γλυκό!

Πραγματικά είναι σαν να τρως κανονικό τσίζκεικ! Όσοι το έχουν δοκιμάσει, δεν πίστευαν ότι είναι χορτοφαγικό και δηλώνουν ότι είναι πιο νόστιμο από το κλασσικό.

Υλικά για την κρέμα: 
3 κούπες ωμά κάσιους μουλιασμένα από βραδύς
1/4 κούπα χυμό λεμονιού
3/4 κούπα σιρόπι αγαύης
3/4 κούπα λάδι καρύδας
1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
1/2 κ.γ. αλάτι


Μαρμελάδα βύσσινο ή της αρεσκείας σας

Για την βάση:
1 πακέτο 250γρ. μπισκότα ολικής Digestive
100γρ. φυτική μαργαρίνη (Χωριό με Ελαιόλαδο)


Εκτέλεση:
Τρίβουμε στο μίξερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και την τοποθετούμε σε φόρμα διαμ. 25εκ. και τα ανακατεύουμε μαζί με τη λιωμένη φυτική μαργαρίνη. Πιέζουμε και απλώνουμε πολύ καλά σε σε όλο τον πάτο της φόρμας για να δημιουργήσουμε την βάση του μπισκότου.

Σε ένα δυνατό μπλέντερ βάζουμε τα κάσιους που έχουμε μουλιάσει από βραδύς με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε πολύ καλά έως ότου έχουμε μια αφράτη και λεία κρέμα χωρίς καθόλου κομματάκια κάσιους. Αν δεν έχετε δυνατό μπλέντερ δεν θα λιώσουν τελείως τα κάσιους, θα υπάρχουν τρίμματα αλλά πάλι θα είναι πεντανόστιμο. Απλά δεν θα είναι η κρέμα λεία.


Ρίχνουμε την κρέμα στην φόρμα και βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα να σφίξει το μείγμα μας πιο γρήγορα για να απλώσουμε την μαρμελάδα. Βγάζουμε από την κατάψυξη και απλώνουμε την μαρμελάδα και τοποθετούμε στο ψυγείο. Η κρέμα θα έχει σφίξει τελείως την επόμενη μέρα. Αν θέλουμε να το καταναλώσουμε την ίδια μέρα μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.


Για ωμοφαγική βάση:
1 κούπα Αμύγδαλα μουλιασμένα από βραδύς
1 κούπα Καρύδια μουλιασμένα από βραδύς
½ κούπα Χουρμάδες (αφαιρούμε το κουκούτσι)
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μίξερ τα αμύγδαλα και τους χουρμάδες και χτυπάμε ελαφρά μερικές φορές μέχρι να γίνουν κομματιαστούν ελαφρά και μετά προσθέτουμε και τα καρύδια, την κανέλα και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ μέχρι όλα τα υλικά να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια.

Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε πιάτο για πίτα ή ταψάκι το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρά (κατά προτίμηση με λάδι καρύδας) και πιέζουμε ελαφρά το μείγμα να απλωθεί καλά δημιουργώντας την βάση.


Χορτοφαγικό τσίζκεικ, Χορτοφαγικό Cheesecake, Νηστίσιμο Τσίζκεικ, βίγκαν τσίζκεικ



8 σχόλια:

  1. Πολύ νόστιμο. Προτιμήσαμε αντί για μαρμελάδα να βάλουμε coulis από μάνγκο. Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορώ να αντικαταστήσω το λάδι καρύδας με κάτι άλλο;; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι γιατί αυτό είναι που κρατά την κρέμα στέρεη. Το αγνό λάδι καρύδας έχει την ιδιότητα να γίνεται συμπαγές όταν κρυώνει και αυτό βοηθάει την κρέμα να στέκεται και να μην είναι ρευστή και συγχρόνως της δίνει μια πολύ ωραία γεύση.

      Διαγραφή
    2. Βασικα μπορεις να αντικαταστησεις το λαδι καρυδας με μια μεγαλη κουταλια βουτυρο κ μια μεγαλη κουταλια φυστικιβουτυρο. Βγηκε εξισου στερεη κ πεντανοστιμη.

      Διαγραφή
  3. Ήταν πολύ ωραίο αλλά είχε πολύ έντονη γεύση καρύδας, μάλλον το λάδι καρύδας που πήρα ήταν πολύ συμπηκνωμένο(ένα βιολογικό της Bioplanete).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν σου αρέσει η καρύδα μπορείς να χρησιμοποιήσεις κατεργασμένο λάδι καρύδας το οποίο δεν μυρίζει ούτε έχει γεύση καρύδας.

      Διαγραφή
  4. Επίσης είναι εξαιρετικό με μασκαρπόνε! Δοκιμάστε το!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης