Γουακαμόλε


To γουακαμόλε είναι μια πεντανόστιμη Μεξικάνικη σάλτσα από αβοκάντο. Το τρως σαν σαλάτα ή μέσα στις σαλάτες σου σαν σως, το καταβροχθίζεις αλείφοντας το σε ψωμί, βουτάς κατευθείαν στο μπολάκι καλαμποκένια τσιπς και κριτσινάκια αλλά το χρησιμοποιείς και σαν αλοιφή σε σάντουιτς. 

 

Υλικά:
2 Μέτρια ώριμα Αβοκάντο (να ωριμάσει όσο πρέπει τα αβοκάντο. Με άγουρα, δεν γίνεται. Με υπερώριμα και μαυρισμένα πικρίζει και είναι για πέταμα)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 μικρό κρεμμύδι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρο ή 2 κανονικές
Χυμό από 1 - 1,5 λεμόνι ή λάιμ (ανάλογα πόσο ξινό το θέλουμε)

1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τα αβοκάντο και τα χτυπάμε καλά. Αφού πολτοποιηθούν, ρίχνουμε και τα αβοκάντο και χτυπάμε μέχρι να γίνει αλοιφή. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα τα γευστικά μας γούστα, λεμόνι, αλάτι, λάδι ή κάποιο από τα υλικά.


Καλή σας Όρεξη!!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης