Vegan Αυγολέμονο



Χορτοφαγικό ή Νηστίσιμο αυγολέμονο χωρίς αυγά! Γίνεται; Κι όμως γίνεται! Και μάλιστα με 2 τρόπους!

Αλευρολέμονο
Ιδανικό για φαγητά που θέλουμε να το περιχύσουμε όπως πχ λαχανοντολμάδες και το θέλουμε πηχτό.

Υλικά:
1-2 κουτάλες βραστό ζωμό από το φαγητό μας
2 κ.σ. κορν φλάουρ
Χυμό από 1/2 - 1 λεμόνι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το κορν φλάουρ και διαλύουμε με το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά τις κουτάλες με τον βραστό ζωμό του φαγητού μας, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον υπόλοιπο ζωμό. Ανακατεύουμε συνέχεια πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά και είναι έτοιμο.

Ανάλογα το πόσο ξινό το θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο λεμόνι, αν θέλετε πιο πηχτή σάλτσα, προσθέτετε περισσότερο κορν φλάουρ.

Ταχινολέμονο

Για σούπες και φαγητά κατσαρόλας όπως φρικασέ, μαγειρίτσα κλπ.

Υλικά:
Ζωμό από το φαγητό μας
1-2 κ.σ. ταχίνι
Χυμό από 1/2-1 λεμόνι (ανάλογα πόσο ξινό το θέλουμε)

Σε ένα μπολάκι βάζουμε το ταχίνι και το διαλύουμε με το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και να ασπρίσει. Προσθέτουμε λίγο βραστό ζωμό από το φαγητό μας, ανακατεύουμε καλά και όταν ασπρίσει το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το φαγητό το οποίο έχουμε αποσύρει από τη φωτιά. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το "αυγολέμονο" και είναι έτοιμο.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης