Vegan Μους Σοκολάτας

 

Υπέροχη Μους σοκολάτας που θα λατρέψετε. Τόσο αφράτη και ελαφριά που δεν θα θέλετε να σταματήσετε να τρώτε. Υπέροχη ιδέα γλυκού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και ιδανική για τις ώρες που λαχταράμε ένα ελαφρύ γλυκό το οποίο δεν θα μας βαρύνει και λιγώσει, ειδικά μετά το φαγητό ή το βραδάκι.



Η συνταγή είναι πανεύκολη, γρήγορη και βγάζει δύο μικρά μπολάκια Μους. Αν θέλουμε περισσότερη διπλασιάζουμε ή τριπλασιάζουμε την συνταγή.

 

Υλικά:
1 μεταλλικό κουτάκι κρέμα καρύδας (coconut cream)
3 κ.σ. κακάο σκόνη
2 κ.σ. αγαύη
1/4 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας

Εκτέλεση:
Βάζουμε στο ψυγείο από βραδύς τη κρέμα καρύδας. Είναι πολύ σημαντικό να την βάλουμε στο ψυγείο και να κρυώσει καλά ειδάλλως η Μους δεν θα πετύχει. Την επομένη την βγάζουμε από το ψυγείο, γυρίζουμε ανάποδα το κουτάκι και το ανοίγουμε. Το νερό της καρύδας θα είναι πάνω και όλη η κρέμα θα είναι στον πάτο. Αδειάζουμε το νερό σε ένα μπολάκι και δεν το πετάμε. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε σμούθις ή στο φαγητό.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ αδειάζουμε την κρέμα με ένα κουτάλι και την χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός να αφρατέψει. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη Μους και χτυπάμε για μερικά λεπτά να αφρατέψει καλά.

Βάζουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε με τριμμένη καρύδα, σοκολάτα, ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο θέλουμε.




4 σχόλια:

  1. χωρίς κρέμα καρύδας θα μπορούσαμε να το φτιάξουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα αγόρασα ακριβώς την ίδια συσκευασία κρέμα καρύδας την έβαλα στο ψυγείο και την γύρισα ανάποδα,δυστυχώς όμως μόλις την άνοιξα δεν είχε καθόλου την ίδια σύσταση και έμοιαζε πιο πολύ με γάλα καρύδας (ήταν τουλάχιστον 12 ώρες στο ψυγείο)..Να την χτυπήσω έτσι;Μήπως έχουν αλλάξει απλά την σύστασή της; Ή να την βάλω σ'ένα άλλο βαζάκι ανάποδα πάλι στο ψυγείο μήπως γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίεργο, δεν ξέρω τι μπορεί να έχει συμβεί. Δοκίμασε πιο πολλές ώρες μήπως σφίξει.

      Διαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης