Σαντιγύ από Κρέμα Καρύδας

 

Πανεύκολη, γρήγορη, ελαφριά και υπέροχη σαντιγύ από κρέμα καρύδας μόνο με 3 υλικά. Τη χρησιμοποιούμε όπως την συνταγή του εμπορίου, σε γλυκά, τούρτες, παγωτά, φρούτα, πίτες κλπ. Οι επιλογές ατελείωτες και μπορούμε να την κάνουμε κι ότι γεύση θέλουμε, σοκολατένια, φρουτένια κλπ.

Από γεύση; Φανταστική, σαν να τρως light σαντιγύ. Πραγματικά δεν καταλαβαίνεις την διαφορά με του εμπορίου.


Υλικά:
1 κουτάκι κρέμα καρύδας (Coconut Cream)
2 κ.γ. σιρόπι αγαύης
1/4 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας

Εκτέλεση:
Βάζουμε στο ψυγείο από βραδύς τη κρέμα καρύδας. Είναι πολύ σημαντικό να την βάλουμε στο ψυγείο και να κρυώσει καλά ειδάλλως η σαντιγύ μας δεν θα πετύχει. Την επομένη την βγάζουμε από το ψυγείο, γυρίζουμε ανάποδα το κουτάκι και το ανοίγουμε.


Το νερό της καρύδας θα είναι πάνω και όλη η κρέμα θα είναι στον πάτο. Αδειάζουμε το νερό σε ένα μπολάκι και δεν το πετάμε. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε σμούθις ή στο φαγητό.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ αδειάζουμε την κρέμα με ένα κουτάλι και την χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός να αφρατέψει.
Ρίχνουμε το απόσταγμα βανίλιας και συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγα λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε το σιρόπι αγαύης και χτυπάμε καλά να αφρατέψει αρκετά.

Η σαντιγύ μας είναι έτοιμη!!

Αν περισσέψει, διατηρείται στο ψυγείο για 1 - 1,5 εβδομμάδα σε κλειστό δοχείο. Θα σκληρύνει λίγο, απλά χτυπήστε πάλι λίγο με το μίξερ να αφρατέψει.


10 σχόλια:

  1. Μπορούμε αντί για σιρόπι αγαυης να βάλουμε άχνη ζάχαρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα μπρορουσες να το πεις βουτυροκρεμα, σαντυγι με τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη δοκίμασες; Κι όμως και στην υφή και στην γεύση είναι σαντιγί!

      Διαγραφή
    2. oh god...πρεπει να σκισω τα πτυχια μου τωρα

      Διαγραφή
  3. Καρντασινα γεια χαρά!
    Θέλω να φτιάξω vegan banoffee και να χρησιμοποιήσω τη σαντιγύ σου από πάνω αλλά με ανησυχεί αυτό το σφίγγει άμα μείνει στο ψυγείο... Σε διάστημα 3-5 ημερών κρατάει ή θα γίνει χαλιά? Θα φτιάξω ένα μικρό τσερκι που θα βγάλει 4 μερίδες περίπου μόνο για μένα (μοναδική χορτοφάγος στην οικογένεια) ελπίζω να καταναλωθεί άμεσα αλλά μήπως έχεις καμιά ιδέα να μην μου σφίξει? Μήπως να σκεπάσω το σκεύος με μεμβράνη? Να σημειωθεί πως δεν έχω ξανακάνει τη συγκεκριμένη σαντιγύ και θα ήθελα την εμπειρία σου!
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Δήμητρα, μια χαρά κρατάει με την ίδια σαντιγύ κάνω μους σοκολάτα. Απλά αν κάνεις σχέδια με κορνέ δεν κρατάνε απλώνουν λίγο.

      Διαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης