Σμούθι με Σπανάκι


Τι πιο ωραίο και υγιεινό να ξεκινάς την ημέρα σου με ένα σμούθι (Smoothie) γεμάτο βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που θα σου δώσει ενέργεια! Μια βόμβα βιταμινών σε ένα ποτήρι που θα σε χορτάσει και θα ικανοποιήσει την πείνα σου για αρκετές ώρες. Ο συνδυασμός φρέσκων γλυκών φρούτων με σπανάκι είναι ο τέλειος συνδυασμός για ένα υπέροχο, χορταστικό και γευστικό σμούθι που προσωπικά το πίνω σχεδόν κάθε μέρα. Μου δίνει δύναμη, ευεξία και με χορταίνει μέχρι το επόμενο γεύμα.


Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι τα φρούτα να είναι πάντα ώριμα και ιδιαίτερα οι μπανάνες. Όταν η φλούδα τους γεμίσει μαύρα στίγματα όπως στην φώτο, τότε είναι έτοιμες για να τις καταναλώσουμε. Μέσα είναι άσπρες αλλά πιο μαλακές και γλυκές. Οι ώριμες μπανάνες χωνεύονται πιο εύκολα και δεν μας δημιουργούν δυσκοιλιότητα και τα αντιοξειδωτικά τους επίπεδα είναι πολύ υψηλότερα.

Υλικά:
1/2 μεγάλη μπανάνα
1 μικρό κόκκινο μήλο
1/4 πράσινο μήλο
2 αχλάδια κοντούλες
120γρ. μάνγκο
1 χούφτα γεμάτη φρέσκα τρυφερά (baby) φύλλα σπανάκι
Λίγο νερό

Εκτέλεση:
Σε ένα δυνατό μπλέντερ ή μίξερ βάζουμε λίγο νερό και τα φρούτα σε κομμάτια και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν και να έχουμε το σμούθι μας. Ανάλογα πόσο ρευστό το θέλουμε προσθέτουμε κι άλλο νερό να αραιώσει.

Το πίνουμε αμέσως!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης