Ωμοφαγική Σαλάτα με Ντρέσινγκ


Τελευταία άρχισα να φλερτάρω με την ωμοφαγία και την φρουτοφαγία. Έχω εντάξει στην διατροφή μου τουλάχιστον 1-2 ωμοφαγικά γεύματα και αρκετά φρούτα. Σήμερα έκανα μια σαλάτα τελείως ωμοφαγική. Χωρίς καθόλου λάδι, αλάτι κλπ. Έκανα εναν συνδυασμό με λαχανικά που είχα διαθέσιμα και πρόσθεσα και πράσινο μήλο για να δώσει μια γλυκόξινη νότα.

Το ωμοφαγικό ντρέσινγκ είναι πάλι στα πλαίσια του γλυκόξινου συνδυάζοντας ντομάτα με μάνγκο. Έντονη γεύση που δένει υπέροχα με την σαλάτα. Ιδανική για να αντικατασταθεί σε μεγαλύτερη ποσότητα με ένα από τα κυρίως γεύματα αλλά και για απώλεια βάρους για όσους έχουν κανένα κιλάκι παραπάνω και θέλουν να το χάσουν, καθώς είναι χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες αλλά χορταστική και πολύ γευστική.


Υπέροχη, δροσερή και χορταστική σαλάτα με γλυκόξινο ωμοφαγικό ντρέσινγκ! Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα λαχανικά ή να κάνετε τον δικό σας αγαπημένο συνδυασμό λαχανικών και αρωματικών. Μπορείτε να βάλετε κι άλλα φρούτα όπως φράουλες, λίγο αβοκάντο γιατί είναι υψηλό σε λιπαρά, ανανά κλπ.

Για την σαλάτα και το ντρέσινγκ θα χρειαστείτε:

Υλικά:
1/2 μεγάλο μαρούλι
1 μικρή ντομάτα
4 ντοματίνια
1/2 μεγάλο αγγούρι
1 πράσινη πιπεριά
1/2 μεγάλο πράσινο μήλο
 κι ότι άλλα λαχανικά και αρωματικά βότανα της αρεσκείας σας θέλετε.....

Ντρέσινγκ:
1 μικρή ώριμη ντομάτα
4 ντοματίνια
120 γρ. μάνγκο
1 σκελίδα σκόρδο (προεραιτικό)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Χυμό από 1-2 μικρά λεμόνια (ανάλογα πόσο ξινή τη θέλουμε)

Εκτέλεση:
Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια ή κυβάκια. Κόβουμε και τα ντοματίνια στην μέση.


Σε ένα μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σάλτσα. Περιχύνουμε το ντρέσινγκ στην σαλάτα μας, ανακατεύουμε και καλή μας όρεξη!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης