Κοκκινιστό Κεμπάμπ Σόγιας


Λαχτάρισα κοκκινιστό, ξέρετε την παραδοσιακή εκείνη σάλτσα με την κανέλα της, τα μπαχάρια της, την έντονη γεύση. Να μυρίσει το σπίτι με αυτή την γνώριμη μυρωδιά των παιδικών μου χρόνων και να το συνοδεύσω με κόκκινο κρασάκι και πολλές οικογενειακές αναμνήσεις. Είχα στο σπίτι κεμπάμπ σόγιας και έτσι άδραξα την ευκαιρία να το φτιάξω.

 

 Έψαξα στους παλιούς τσελεμεντέδες μου να φρεσκάρω την εκτέλεση της παραδοσιακής σάλτσας για κοκκινιστό και διαπίστωσα ότι δεν έχει και πολλά υλικά και η σόγια ως γνωστόν χρειάζεται αρκετή βοήθεια για να νοστιμίσει. Εμπλούτισα λοιπόν στο έπακρον την συνταγή και μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα με κατενθουσίασε!! Πραγματικά είνα σαν να τρως κοκκινιστό! Μοσχοβόλισε όλο το σπίτι και το γευστικό αποτέλεσμα υπέροχο. Ποιος χρειάζεται το κρέας όταν έχεις αυτή την πανομοιότυπη και απολαυστικότατη εκδοχή χωρίς τις τοξίνες, χολυστερίνη κλπ;


Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο καθώς είναι πεντανόστιμο ή με μακαρονάκι, ρύζι, πατάτες τηγανιτές, πουρέ, κους κους κλπ. Η συνταγή είναι υπέροχη και γίνεται αρκετή ποσότητα, μια κατσαρόλα γεμάτη για να φάει όλη η οικογένεια.

Υλικά:
1 συσκευσία 225 γρ. κεμπάμπ βιολογικής σόγιας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
700 γρ. τριμμένη ντομάτα συσκευασίας
2 κ.σ. κέτσαπ
2 ξυλάκια κανέλας
5 μπαχάρια
10 κόκκους πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα κόκκινο κρασί
2 κύβοι λαχανικών
4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2-3 κούπες νερό

Εκτέλεση:
Γεμίζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό και μόλις αρχίσει να βράζει, κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την κεμπάμ σόγιας να μουλιάσει για 10 λεπτά. Την στραγγίζουμε, την βρέχουμε με κρύο νερό να κρυώσει και την στίβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας να φύγουν τα νερά που έχει ρουφήξει.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε το κεμπάμπ σόγιας και σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τις 2 κούπες νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά στην μέση και βράζουμε για 30-35 λεπτά να δέσει η σάλτσα μας και να ρουφήξει η σόγια όλα τα αρώματα. Όταν περάσει η ώρα ρίχνουμε και την 3η κούπα νερό αν δεν έχει αρκετό ζουμάκι κι έχει πήξει και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.

Δοκιμάζουμε μήπως θέλει λίγο αλατάκι και πιπεράκι (εγώ πρόσθεσα λίγο, το χρειαζόταν) και σερβίρουμε.


Χορτοφαγικό κοκκινιστό, βίγκαν κοκκινιστό, vegan κοκκινιστό, νηστίσιμο κοκκινιστό

1 σχόλια:

  1. Δεν το περίμενα. Απίστευτο βγήκε , περιέλουσα τις τηγανητές πατάτες με την σάλτσα και την σόγια κι έτσι ξανάφαγα το αγαπημένο φαγητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης