Vegan Σπαγγέτι Αλφρέντο


Μακαρονάδα με καταπληκτική βίγκαν σάλτσα Αλφρέντο. Η σάλτσα γευστικά είναι ολόιδα με την αυθεντική ίσως και καλύτερη. Κρεμώδης με πλούσια γεύση αυθεντικής Ιταλικής Αλφρέντο σε χορτοφαγική έκδοση που όσοι την δοκίμασαν ξετρελάθηκαν!


Υλικά:
250 γρ. τόφου Ρεβυθάλευρου ή τόφου σόγιας
1 κούπα γάλα σόγιας ή αμυγδάλου
1/2 κούπα φυτική μαργαρίνη
2 κ.σ. λευκό κρασί
2 κ.σ. σκόνη σκόρδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
3 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
1/2 - 1 κ.γ. βασιλικό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ ή μίξερ χτυπάμε το τόφου με το γάλα μέχρι να γίνει κρέμα.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την μαργαρίνη και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το κορν φλάουρ και τον βασιλικό. Ανακατεύουμε συνέχεια σε μέτρια με χαμηλή φωτιά και μόλις πάει να πάρει βράση ρίχνουμε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν η σάλτσα πήξει όσο θέλουμε κατεβάζουμε από την φωτιά.

Δοκιμάζουμε αν θέλει κι άλλο αλάτι ή πιπέρι και προσθέτουμε τον βασιλικό κι ότι άλλο αρωματικό θέλουμε.

Ρίχνουμε την σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.

Η σάλτσα μπορεί να σερβιριστεί και με ρύζι, πατάτες, σοταρισμένα λαχανικά και μανιτάρια.



χορτοφαγική αλφρέντο, βίγκαν αλφρέντο
Silk

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης