Ριζότο με Κάρυ


Τέλειο ριζότο με ρύζι μπασμάτι που είναι το αγαπημένο μου, με λαχανικά και κάρυ για τους λάτρεις. Κρεμώδες, γεμάτο άρωμα και γεύση!


Υλικά:
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
10 μανιτάρια πορτομπέλο
1 μέτριο κολοκυθάκι χοντροκομμένο
1 κούπα καλαμπόκι
2 κ.γ. κάρυ
1 1/2 κ.γ. βεγκέτα (αν δεν έχετε τριμμένο κύβο λαχανικών)
1 1/2 κούπα φυτική κρέμα γάλακτος
Μαιντανό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Βράζουμε το ρύζι και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κολοκυθάκι ανακατεύοντας συνέχεια για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να γίνουν διάφανα. Έπειτα προσθέτουμε και τα μανιτάρια και αφήνουμε μέχρι να μαγειρευτούν.

Ρίχνουμε το κάρυ και τη βεγκέτα, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το καλαμπόκι, το ρύζι και την φυτική κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν θέλουμε να προσθέσουμε αλάτι ή κι άλλο κάρυ. Γαρνίρουμε με μαιντανό.

Σερβίρεται ζεστό!


2 σχόλια:

  1. Με λευκά μανιτάρια και απλό ρύζι που το έκανα εγώ, γιατί αυτά είχα εύκαιρα, βγήκε πεντανόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης