Μπρόκολο Σουφλέ



Τις προάλλες ήθελα να μαγειρέψω κάτι με μπρόκολο. Ήθελα επίσης να είναι τυρένιο και κρεμώδες και έτσι σκέφτηκα να το κάνω σουφλέ. Λόγω του ότι τα φυτικά τυριά δεν είναι πολύ έντονα γευστικά, σκέφτηκα να βάλω μια κρέμα η οποία θα έχει έντονη τυρένια γεύση βάζοντας διατροφική μαγιά και που θα δέσει ωραία με το φυτικό τυρί και θα κάνει το πιάτο κρεμώδες, τυρένιο και νόστιμο.


Για να γίνει το πιάτο ακόμη πιο γευστικό και χορταστικό έβαλα στον πάτο πατάτες και το τελικό αποτέλεσμα πραγματικά ήταν καταπληκτικό. Αν σας αρέσει το μπρόκολο και το σουφλέ, αυτό το πιάτο είναι μια πολύ καλή και πανεύκολη πρόταση για να τα απολαύσετε.


Η συνταγή είναι για περίπου 3 μερίδες. Αν θέλετε περισσότερη ποσότητα διπλασιάζετε την συνταγή.

Υλικά:
300-350 γρ. πολύ μικρά φουντάκια μπρόκολου
150 γρ. φυτικό (νηστίσιμο) τριμμένο κίτρινο τυρί
1 μέτρια πατάτα
1/4 κούπα ελαιόλαδο

για την κρέμα τυριού:
2 κούπες φυτικό βιολογικό γάλα σόγιας
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. διατροφική μαγιά
1 κ.γ. μείγμα λαχανικών - βεγκέτα (αν δεν έχετε τριμμένο κύβο)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο
2 πρέζες κουρκουμά
αλάτι 


Εκτέλεση:
Βράζουμε τα φουντάκια του μπρόκολου σε αλατισμένο νερό ίσα ίσα να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε. Καθαρίζουμε την πατάτα και την βράζουμε και αυτή να μαλακώσει αλλά να κρατάει να μην διαλύεται. Όταν κρυώσει την κόβουμε σε χοντρές φέτες. Λαδώνουμε με ένα πινέλο ένα μικρό πυρέξ περίπου 25x20 και στρώνουμε τις φέτες πατάτας, από πάνω απλώνουμε τις φουντίτσες του μπρόκολου και μετά το τριμμένο τυρί. Περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια του φαγητού το ελαιόλαδο και βάζουμε στην άκρη να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας τυριού σε ένα κατσαρολάκι και ανακετεύουμε συνέχεια μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη σάλτσα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και την περιχύνουμε στο μπρόκολο

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς στην εστία πάνω-κάτω για 30-35 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει.


Χορτοφαγικό σουφλέ, βίγκαν σουφλέ, νηστίσιμο σουφλέ

10 σχόλια:

  1. όταν λεμε φυτικο τυρι εννοουμε αγοραστο;; ή μπορουμε να φτιαζουμε μονοι μας;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί να αντικατασταθει με κάτι άλλο η διατροφική μαγιά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι γιατί είναι το συστατικό που δίνει την τυρένια γεύση στη κρέμα.

      Διαγραφή
  3. Πρέπει να είναι οπωσδήποτε γάλα σογιας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελένη Μαυρογένους20 Οκτωβρίου 2017 στις 4:44 μ.μ.

    Πριν από λίγο το έβγαλα από το φούρνο. Ποίημα! Δεν είχα κουρκουμά και έβαλα μοσχοκάρυδο στη μπεσαμέλ και χρησιμοποίησα γάλα αμυγδάλου. Πεντανόστιμο! Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελειο! ! Συγχαρητήρια για την συνταγή σας! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλειο! Συγχαρητήρια για την συνταγή σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης