Vegan Κις Λορέν


Πανεύκολη βίγκαν κις λορέν χωρίς κρούστα, πεντανόστιμη, τυρένια και κρεμώδης που δεν πιστεύεις ότι δεν περιέχει αυγά και τυρί. Ιδανική για κάθε ώρα της ημέρας και τέλεια για τραπέζια, μπουφέδες κλπ. Μπορούμε να βάλουμε ότι λαχανικά θέλουμε και αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε και ζύμη για την κρούστα αλλά η διαδικασία γίνεται πιο περίπλοκη και πιστέψτε με δεν την χρειάζεται. Κι έτσι είναι πεντανόστιμη και στέκεται πάρα πολύ ωραία.


Υλικά:
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης σε κυβάκια
130γρ. μανιτάρια πορτομπέλο χοντροκομμένα
130γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
ροδέλες ντομάτας

για την κρέμα:
1 κούπα ρεβυθάλευρο
2,5 κούπες φυτικό γάλα
1 κύβο λαχανικών
1/2 κ.γ. κουρκουμά (προεραιτικό για χρώμα)
3 κ.σ. διατροφική μαγιά
1/2 κ.γ. αλάτι
μοσχοκάρυδο, πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές μέχρι να γίνουν ελαφρώς διάφανα. Έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για μερικά λεπτά ακόμη να μαλακώσουν ελαφρώς. Τέλος προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα λαχανικά και να μαγειρευτούν. Βάζουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την 1 κούπα ρεβυθάλευρο και την 1 κούπα γάλα και ανακατεύουμε καλά να γίνουν χυλός. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την 1,5 κούπα γάλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά για την κρέμα ανακατεύοντας καλά. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το μείγμα με το ρεβυθάλευρο ανακατεύοντας συνέχεια, χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να έχουμε μια πολύ πηχτή κρέμα και γυαλιστερή. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα λαχανικά στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε ένα πυρέξ, το λαδώνουμε ελαφρώς με ένα πινέλο και ρίχνουμε το μείγμα. Το στρώνουμε καλά στο πυρέξ και απλώνουμε από πάνω τις ροδέλες ντομάτας. Τις πασπαλίζουμε με αλατάκι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο, ραντίζουμε με πολύ λίγο ελαιόλαδο, το απλώνουμε με το πινέλο και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.


Χορτοφαγική Κις Λορέν, Νηστίσιμη Κις Λορέν, Βίγκαν Κις Λορέν


5 σχόλια:

  1. Απο που παίρνεις ρεβιθαλευρο;με εχεις τρελάνει με τόσες συνταγες !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντι για ρεβυθαλευρο μπορουμε να χρησιμοποιησουμε απλό αλεύρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι γιατί στην ουσία το ρεβυθάλευρο δεν είναι αλεύρι αλλά αλεσμένα ρεβύθια. νοστιμίζει το φαγητό και το κάνει κρμώδες ενώ με απλό αλεύρι θα σου βγεί ΔΑ ψωμί.

      Διαγραφή
  3. την εχω φτιαξει τουλαχιστον 3-4 φορες! ειναι απιστευτη! κριμα που δεν μπορουμε να ποσταρουμε φωτογραφιες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης