Μελιτζάνες Ιμάμ Μπαϊλντί


Ήταν τόσο νόστιμο, που ο Ιμάμης έφαγε πολύ και μπαΐλντισε. Έτσι πήρε και το όνομα του αυτό το νόστιμο πολίτικο φαγητό, περνώντας από την Μικρασιατική κουζίνα και στο καθημερινό Ελληνικό τραπέζι.
 
 

Η μελιτζάνα, είναι ένα καθαρά καλοκαιρινό λαχανικό και το Ιμάμ δέσπωζε στα οικογενειακά τραπέζια τα καλοκαίρια. Πλέον μελιτζάνες βρίσκουμε όλο τον χρόνο και μπορούμε να το απολαμβάνουμε και τον χειμώνα αν και είναι προτιμότερο να το κάνουμε το καλοκαίρι που είναι και η εποχή τους.

Ένα πολύ νόστιμο και εύκολο φαγητό που θυμίζει καλοκαίρι και που συνοδεύεται τέλεια με πασπαλισμένη τριμμένη Φέτα Αμυγδάλου!

Υλικά:
3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
3 μέτρια κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια ή ένα κουτί κονκασέ
1 ντομάτα σε λεπτές ροδέλες για γαρνίρισμα
1/4 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση. Τις χαράζουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι στο κέντρο. Τις αλείφουμε με λάδι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις αλατοπιπερώνουμε, τις πατάμε ελαφρά με ένα κουτάλι στο κέντρο κατά μήκος για να χωρέσει η γέμιση.

Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε με το λάδι ελαφρά τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Μόλις γίνουν διάφανα, ρίχνουμε τις 2 ντομάτες ή το κονκασέ, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε κι αφού βράσουμε για λίγα λεπτά, προσθέτουμε και τον μαιντανό, ανακατεύουμε βράζουμε για 1 περίπου λεπτό ακόμη κι αποσύρουμε.

Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τη γέμιση, κόβουμε την ντομάτα σε λεπτές ροδέλες και γαρνίρουμε τις μελιτζάνες. Πασπαλίζουμε τις ροδέλες ντομάτας με λίγο ελαιόλαδο και ζάχαρη, τις αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τις μελιτζάνες στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν οι μελιτζάνες και οι ντομάτες.



1 σχόλια:

  1. αχ, αχ...το αγαπημένο μου φαγητό... φέτα αμυγδάλου ε???? πρέπει να φτιάξω κάποια στιγμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης