Vegan Στραπατσάδα


Στραπατσάδα χωρίς αυγά! Γίνεται! Αντί για αυγά χρησιμοποιούμε τόφου που έχει την ιδιότητα να ρουφάει όλα τα αρώματα και γεύσεις των υλικών και να παίρνει την μορφή και υφή όπως το αυγό. Οι συνταγές με ομελέτες ή στραπατσάδες από τόφου ( vegan scrumbled eggs), είναι πολύ διαδεδομένες στην χορτοφαγική κοινότητα αλλά προσωπικά δεν με τραβούσε ιδιαίτερα να φτιάξω. Δεν ξέρω γιατί, ίσως πίστευα ότι δεν θα είναι κάτι το ιδιαίτερο γευστικά.

Τις προάλλες που πήγα βιολογικό για τα καθιερωμένα μου ψώνια, έπεσε το μάτι μου στο τόφου. Καθώτι το τελευταίο διάστημα ένιωθα μια ακατάμαχητη περιέργεια να δοκιμάσω να την φτιάξω, άδραξα την ευκαιρία και πήρα το τόφου για να δοκιμάσω επιτέλους να κάνω αυτή την ξακουστή βίγκαν στραπατσάδα.


Πήρα το τόφου μου λοιπόν και πέρα από κάποια στάνταρ υλικά που χρησιμοποιούνται, πρόσθεσα και δικά μου, εμπλουτίζοντας την ακόμη πιο πολύ με υλικά που χρησιμοποιούμε και στην παραδοσιακή στραπατσάδα έτσι ώστε να θυμίζει το παραδοσιακό πιάτο. Ο καθένας βέβαια μπορεί να βάλει ότι λαχανικά ή καρυκεύματα θέλει καθώς μπορούμε να την προσαρμόσουμε στις δικές μας γευστικές προτιμήσεις.


Ένα έχω να πώ! Πεντανόστιμη!! Υπέροχη στην γεύση, την υφή και πολύ κοντά γευστικά και οπτικά με στραπατσάδα. Πραγματικά δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα και σίγουρα θα την ξανακάνω. Μην πω θα την καθιερώσω!

 

Υλικά:
200 γρ τόφου 
1 μικρή ντομάτα σε κυβάκια
1 μικρή πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 μεσαία μανιτάρια χοντροκομμένα
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.γ. κοφτό βεγκέτα ή κύβο λαχανικών
1/4 κ.γ. ρίγανη
1/4 κ.γ. διατροφική μαγιά (προεραιτική)
1/2 κ.γ. κουρκουμά (για να δώσει το κίτρινο χρώμα)
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. ταχίνι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά με το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι,το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και σοτάρουμε μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν οι πιπεριές διάφανες. Προσθέτουμε την ντομάτα και το κέτσαπ, χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να βράσει η ντομάτα και να μαγειρευτούν τα λαχανικά.

Παίρνουμε το τόφου, το πατάμε να φύγουν τα υγρά του και το τρίβουμε με τα χέρια μας μέσα στο τηγάνι και το ανακατεύουμε καλά με τα λαχανικά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας συνέχεια για 2-3 λεπτά.

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και επιπλέον πιπέρι. Γαρνίρουμε με μαϊντανό.

Αν προτιμούμε την στραπατσάδα μας πιο ντοματένια, προσθέτουμε κι άλλη ντομάτα ή χυμό ντομάτας.

Καλή σας Όρεξη!


Vegan στραπατσάδα, Χορτοφαγική στραπατσάδα, βίγκαν στραπατσάδα, νηστίσιμη στραπατσάδα


2 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ νόστιμη συνταγή! Μπράβο! Η υφή είναι ίδια με αυτή της στραπατσαδας! Το μόνο μείον (αν υπάρχει) είναι το κόστος σε σχέση με την ποσότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης