Νούντλς με Λαχανικά


Τα νούντλς (Noodles) μου αρέσουν πολύ και γενικά η ασιατική κουζίνα και οι συνδυασμοί με τους οποίους μπορούν να μαγειρευτούν πολλοί. Μπορούμε να βάλουμε ότι λαχανικά θέλουμε και να απολαύσουμε ένα γρήγορο πιάτο που συγχρόνως είναι νόστιμο και θρεπτικό.

Υλικά:
1 πακέτο νούντλς ρυζιού
1 πράσο κομμένο σε ψιλές φέτες
1 πράσινη και κόκκινη πιπεριά σε φέτες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι σε φέτες
10 μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες
1 κούπα χυμό ντομάτας
1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
1 κύβο λαχανικών
1/4 ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο για λίγα λεπτά, έπειτα ρίχνουμε τις πιπεριές και στο τέλος τα μανιτάρια. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν ελαφρά τα λαχανικά και τα μανιτάρια και τα σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσει 2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, τον κύβο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε 1/2 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.

Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα το αλατίζουμε και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα νούντλς και βράζουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.

Βγάζουμε τα νούντλς απο την κατσαρόλα με μια τσιμπίδα ή τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την σάλτσα και τα λαχανικά ανακατεύοντας καλά.

Σερβίρουμε και καλή σας όρεξη!




2 σχόλια:

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης