Mπιφτέκια Κινόα



Πολύ νόστιμα και εύκολα μπιφτέκια με κινόα και ρύζι.

Υλικά:
1 κούπα κινόα
1 κούπα ρύζι καρολίνα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 κούπα μαιντανό
1 κ.σ. βεγκέτα
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1-2 κ.γ. μείγμα για ψητά
4 κ.σ. κοφτές φρυγανιά ή όσο πάρει
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε την κινόα. Βάζουμε σε ενα κατσαρολάκι με 3-4 κούπες νερό και μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε την κινόα την αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και την αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 15 λεπτά. Τη στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και βάζουμε στην άκρη.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε 3 κούπες νερό, λίγο αλάτι και βράζουμε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει και να λασπώσει. Το σουρώνουμε και βάζουμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με την κινόα και το ρυζι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανατακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται. Αν είναι πολύ αραιό, προσθέτουμε κι άλλη φρυγανιά. Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο για να σφίξει.

Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα πατάμε να πλατύνουν, τα βουτάμε σε τριμμένη φρυγανιά και τηγανίζουμε σε πάρα πολύ λίγο λάδι.

Συνοδεύουμε με πουρέ.


 
Χορτοφαγικά μπιφτέκια, βίγκαν μπιφτέκια, vegan μπιφτέκια, νηστίσιμα μπιφτέκια

3 σχόλια:

  1. Τι ειναι η καπνιστη παπρικα? Την βρισκω στα μπαχαρικα?
    Ηξερα καυτερη, ηξερα γλυκια, αλλα καπνιστη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι υπάρχει και καπνιστή, είναι πικάντικη και έχει πιο έντονο άρωμα. Λογικά τα περισσότερα σούπερ μάρκετ στο τμήμα μπαχαρικών θα έχουν και θα αναγράφει Πάπρικα Καπνιστή. Εγώ την παίρνω χύμα από βιολογικό. Μπορείς να βάλεις γλυκιά αν δεν βρείς.

      Διαγραφή
  2. Μπορούμε να τα ψήσουμε αντι να τα τηγανησουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης