Vegan Παγωτό Σοκολάτα Παρφέ



Αυτό το παγωτό, πραγματικά είναι το καλύτερο παγωτό που έχω φάει ακόμη και από τα έτοιμα πριν γίνω χορτοφάγος. Λόγω της ξανθάνης γίνεται παχύ και λείο σα παρφέ. Μπορείς να το κάνεις σκέτο, να ρίξεις ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκάλατα κλπ. 

Εγώ το έφτιαξα με παγωτομηχανή. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή η διαδικασία θα είναι πιο χρονοβόρα και θα επηρρεάσει λίγο την υφή του παγωτού αλλά πάλι θα είναι πεντανόστιμο.

Υλικά:
1 κουτί κρέμα καρύδας (τα μεταλλικά κουτάκια)
1 κούπα φυτικό γάλα (αμυγδάλου ή σόγιας)
1/2 κ.γ. γόμα ξανθάνης* (τη βρίσκετε ΕΔΩ )
2/3 κούπα σκόνη κακάο
1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
1/4 κούπα + 2 κ.σ. ζαχαρη άχνη ή ότι ζάχαρη θέλετε χτυπημένη στο μίξερ να γίνει σκόνη.

1 κ.γ. ρούμι

Εκτέλεση:
Βάζουμε το γάλα καρύδας, το φυτικό γάλα, την γόμα ξανθάνης, το κακάο, την βανίλια και την ζάχαρη στο μίξερ και χτυπάμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ώστε να κρυώσει καλά.
Το βάζουμε στην παγωτομηχανή μας και φτιάχνουμε το παγωτό μας. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, το βάζετε σε ένα μπολ ή τάπερ το βάζετε στην κατάψυξη και βγάζετε κάθε 1-2 ώρες και ανακατεύετε το μείγμα να αφρατεύει και να παίρνει αέρα για να μην κρυσταλλώσει.


* Μπορεί το όνομα του να παραπέμπει σε κάποια περίεργη χημική ουσία αλλά το ξανθανικό κόμμι, ή γόμα ξανθάνης ή xanthan gum, είναι μια φυσική ουσία που προέρχεται από τη ζύμωση της γλυκόζης ή σακχαρόζης του καλαμποκιού από το βακτήριο Xanthomonas campestris (από το οποίο προέρχεται και το όνομα του). Στη μαγειρική χρησιμοποιείται ως σταθεροποιητικός και πηκτικός παράγοντας όπως σάλτσες, ντρέσσινγκ, σε προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας λιπαρών, σε προϊόντα χωρίς γλουτένη, όπου εκεί αντικαθιστά το ρόλο της γλουτένης δίνοντας συνοχή στα ζυμαρικά και το ψωμί και στα παγωτά για να μην δημιουργούνται κρύσταλλοι και να δίνει μια πιο παχιά υφή ειδικά σε αυτά με 0% λιπαρά.

Χορτοφαγικό Παγωτό, Νηστίσιμο Παγωτό, βίγκαν παγωτό, Χορτοφαγικές συνταγές
ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

  1. Αντι γιαξανθανη τι αλλο λιγο πιο ευκολο μπορουμε να χρησιμοποιησουμε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να αντικαθιστάται. Μπορείς να την παραλείψεις αλλά το παγωτό σου δεν θα γίνει παχύ ή να δοκιμάσεις τις δύο άλλες συνταγές παγωτό που έχω που δεν απαιτούν ξανθάνη.

      Διαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης