Σπιτική Vegan Worcestershire Σως



Η Worcestershire Sauce είναι μια σως η οποία χρησιμοποιείται αρκετά στα φαγητά και ιδιαίτερα στις χορτοφαγικές συνταγές καθώς δίνει μια πολύ έντονη και πλούσια γεύση στα φαγητά. Δυστυχώς όμως περιέχει αντζούγιες και για να βρεις vegan (χορτοφαγική) θα πρέπει να την παραγγείλεις από το ίντερνετ με ότι αυτό συνεπάγεται καθώς εδώ Ελλάδα είναι δυσεύρετη.

Για καλή μας τύχη όμως μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα την δική μας σπιτική Worcestershire σως με υλικά που υπάρχουν ήδη στο σπίτι μας ή μπορούμε να βρούμε στα σούπερ μάρκετ και χωρίς τα διάφορα συντηρητικά που έχουν του εμπορίου.

Υλικά:
2 κούπες μηλόξυδο
1/2 κούπα σόγια σος
1/4 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
1 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
1 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/2 κ.γ. σκόνη κανέλα
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε όλα τα υλικά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι η ποσότητα να μειωθεί στο μισό.

Στραγγίζουμε την σως με ένα ψιλό σουρωτήρι για να καθαρίσει από τα κατακάθια των μπαχαρικών και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν την καταναλώσουμε.

Αποθηκεύουμε σε αεροστεγές μπουκαλάκι ή βάζο στο ψυγείο έως και 3 μήνες.



Vegan Worcestershire, Χορτοφαγική Worcestershire


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης