Vegan Καριόκες


Βίγκαν καριόκες με την ιδιαίτερη γεύση όπως του ζαχαροπλαστείου αλλά καλύτερες. Εύκολες στην παρασκευή τους και τέλειες για να κατευνάζουν την λιγούρα για γλυκό οποιαδήποτε στιγμή.

Υλικά:
Φυτικό Βούτυρο 110 γρ
Φυτικό Γάλα 150 γρ
Άχνη ζάχαρη 110 γρ
Κακάο 25 γρ
Καρύδια 1 1/4 κούπες τριμμένα
Μπισκότα Digestive Ολικής 380γρ τριμμένα στο μπλέντερ (περίπου 2 πακέτα)
Κουβερτούρα 375γρ (3 πακέτα)
Ελαιόλαδο 1,5 κουταλιά σούπας

Παρασκευή:
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το φυτικό βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το φυτικό γάλα να ζεσταθεί. Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μπολ μαζί να ενωθούν. Τρίβουμε καλά στο μπλέντερ τα μπισκότα. Τρίβουμε επίσης και τα καρύδια και τα προσθέτουμε στο μπολ με το κακάο. Προσθέτουμε μέσα το γάλα που ζεστάναμε και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται. Αν είναι πολύ αραιό προσθέτουμε άλλα 2-3 τριμμένα μπισκότα.

Πλάθουμε σε μικρά ρολά και τα αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν.


Λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το ελαιόλαδο. Αφού τα ρολά μας σφίξουν καλά τα κόβουμε σε φέτες όχι πολύ λεπτές, όπως τις καριόκες πάνω από 0,5 εκατσοτό και τις βουτάμε μία - μία στην λιωμένη κουβερτούρα με πηρούνι περιμένοντας λίγα δευτερόλεπτα να τρέξει η περίσσεια σοκολάτα. Έπειτα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τις βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά η κουβερτούρα.

Σερβίρουμε σε μια πιατέλα τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο ή χωρίς.


Χορτοφαγικές καριόκες, Νηστίσιμες καριόκες


9 σχόλια:

  1. Μου τρέχουν τα σάλια.....πρεπει να ειναι πολυ καλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα.! Φαίνεται πολύ ωραία η συνταγή σας. Μήπως θα μπορούσατε να μας πείτε πόσα κομμάτια βγαίνουν περίπου στη δοσολογία που αναφέρετε;; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς έχει καιρό που τις έκανα και δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα κομμάτια βγαίνουν. Νομίζω πάνω από 10. Βέβαια εξαρτάται και πόσο μεγάλα θα κάνουμε τα ρολά. Αν τα κάνουμε μεγάλα θα βγούν λιγότερες αλλά μεγάλες καριόκες αν τα κάνουμε πιο μικρά θα βγούν πιο πολλά κομμάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τις έκανα και όντως είναι ακριβώς σαν από ζαχαροπλαστείο!
    Παιδεύτηκα λίγο στο βούτηγμα διότι η σοκολάτα στερεοποιόταν (το έκανα με το χέρι και γάντια) οπότε χρειάστηκε να λιώσω και άλλη κουβερτούρα.
    Μου βγήκαν επίσης πολλά κομμάτια (σίγουρα πάνω από 20) γιατί έκανα μικρά ρολά.
    Συγχαρητήρια για την συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ νόστιμες χαίρομαι που σου άρεσαν. Η σοκολάτα σου πρέπει να σιγουρεύεσαι ότι δεν κρυώνει κατά την διάρκεια της επικάλυψης για να μη σου στερεοποιείται. Μόλις βλέπεις ότι αρχίζει και πήζει, λίγο στο μπεν μαρί πάλι να λιώσει και συνεχίζεις το βούτηγμα με πηρουνάκι για να τρέχει η περίσσεια σοκολάτα και μετά λαδόκολλα.

      Διαγραφή
  5. οταν γραφεται φυτικο βουτητο τι εννοειτε;Γιατι οι μαργαρινες περιεχουν ολες ιχνη γαλακτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, υπάρχουν στο εμπόριο vegan καθώς και φυτική μαργαρίνη από ελαιόλαδο στα σούπερ μάρκετ.

      Διαγραφή
  6. Τις έκανα χτες και είναι όντως καλύτερες απο του ζαχαροπλαστείου!!! Ευχαριστούμε πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης