Φασολάκια Χάντρες με Πιπεριές


Ένα παραδοσιακό φαγητό αλλά με μια πικάντικη νότα και άρωμα. Τα αρώματα της πιπεριάς και το ελαφρύ κάψιμο από το μπούκοβο, δίνουν μια άλλη διάσταση σε αυτό το απλό πιάτο κάνοντας το ξεχωριστό.

Υλικά:
1 συσκευασία φασόλια χάντρες 450γρ
2/3 κούπα ελαίολαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε φετάκια
1 μέτρια πράσινη και κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
2 πατάτες μέτριες κομμένες σε κυβάκια
1 κουτί χυμό ντομάτας 450γρ
1 κύβο λαχανικών
1 κ.γ. βεγκέτα
1 κ.γ. θυμάρι
Λίγο μπούκοβο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαίολαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τα καρότα για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν ελαφρώς διάφανα. Στην συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρουμε για 6' λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασόλια, τον χυμό ντομάτας, τον κύβο λαχανικών, την βεγκέτα και το νερό και ανακατεύουμε καλά.

Όταν το φαγητό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το θυμάρι, το μπούκοβο και το αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30'-40' λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Προσθέτουμε τις πατάτες και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσουν.

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης εδώ: 



Καλή σας Όρεξη!!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης