Μανιτάρια Στιφάδο


Η vegan/χορτοφαγική ή νηστίσιμη εκδοχή του παραδοσιακού στιφάδου αλλά με μανιτάρια. Το πιάτο αυτό δεν θα σας απογοητεύσει! Πεντανόστιμο με την χαρακτηριστική γεύση του στιφάδου που θα ικανοποιήσει πλήρως τους λάτρεις!



Yλικά:
500gr Μανιτάρια Πορτομπέλο ή πλευρώτους
1 σακκούλα 700 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 ποτήρι του κρασιού κρασί κόκκινο
500 γρ χυμό ντομάτας
10 κόκκους μπαχάρι
10 κόκκους πιππέρι
1-2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο

1/2 κούπα ελαιόλαδο
λάδι, αλάτι, πιππέρι

Εκτέλεση:


Σοτάρουμε σε λάδι καλά τα κρεμμύδια. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Μόλις αρχίσουν να τσιγαρίζονται, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο σε φετάκια, την ντομάτα, τα μπαχάρια, τη δάφνη και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα.

Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε αν χρειάζεται αλάτι, πιπέρι και νερό.


* Μην πλύνετε τα μανιτάρια με νερό γιατί θα το ρουφήξουν και θα το βγάλουν στο φαγητό σας. Αν θέλετε να τα καθαρίσετε, μπορείτε να το κάνετε είτε με μια βρεγμένη πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.


Χορτοφαγικό Στιφάδο, Βίγκαν Στιφάδο, Vegan Στιφάδο, Νηστίσιμο Στιφάδο

2 σχόλια:

  1. αυτη η συνταγη δεν υπαρχει, απλα! γινεται και με μεγαλα ξερα κρεμμυδια, για αυτους που βαριουνται να καθαριζουν κοκκαρια. γρηγορη, ευκολη, πεντανοστιμη και αν δεν τη δοκιμασει κανεις εστω και μια φορα, απλα χανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπεροχο πιατο! Αν και δεν ημουν πολυ φαν των μανιταριων, ομολογω οτι σ'αυτη τη συνταγη ειναι απλα πεντανοστιμα!! Εγω βεβαια επειδη βαριεμαι, τα τσιγαρισα ολα μαζι τα υλικα και βγηκε καταπληκτικο! Επισης το συνοδευω με πατατες τηγανιτες η με ρυζακι και ταιριαζει απολυτα. Νεα συνταγη λοιπον για το βιγκαν σπιτικο μας, το φτιαχνουμε καθε εβδομαδα ..Ευχαριστουμε πολυυυυ <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης