Vegan Mαγιονέζα


Πολλοί πιστεύουν ότι μαγιονέζα χωρίς αυγό δεν γίνεται! Θα είναι άνοστη και δεν θα "στέκεται" όπως οι μαγιονέζες του εμπορίου. Κι όμως! Αυτή η συνταγή για χορτοφαγική μαγιονέζα είναι τόσο νόστιμη και κρεμώδης που αν δεν γνωρίζεις ότι είναι φυτική θα νομίζεις ότι τρως μαγιονέζα Hellmann's Light !

Υλικά:
1 κούπα γάλα σόγιας
1 κ.σ. σιρόπι Αγαύης
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. μηλόξυδο
2 κ.σ. μουστάρδα
2 1/4 κούπες ηλιέλαιο

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε δυνατό μίξερ ή μπλέντερ όλα τα υλικά μας εκτός από το λάδι. Χτυπάμε και ρίχνουμε την 1 κούπα λάδι για μερικά λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε και την 2η κούπα και χτυπάμε έως ότου πήξει καλά η μαγιονέζα μας. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμη αλάτι ανάλογα την γευστική μας προτίμηση. Εγώ συνήθως προσθέτω λίγο ακόμη.


Αν έχουμε ράβδο μπλέντερ ακόμη καλύτερα. Το μυστικό για να γίνει η μαγιονέζα μας πηχτή είναι να χτυπηθεί πολύ καλά σε δυνατό μπλέντερ και η ράβδος της δίνει αυτό το αποτέλεσμα εύκολα και γρήγορα.


Νηστίσιμη μαγιονέζα, χορτοφαγική μαγιονέζα


27 σχόλια:

  1. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!
    Δεν την περίμενα τόσο γευστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπερα γινεται με γαλα αμυγδαλου αντι για σογιας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Χρύσα,
      Το ιδανικό γάλα για μαγιονέζα είναι το γάλα σόγιας γιατί είναι πιο παχύ απο τα άλλα γάλατα και θα δώσει την πλούσια γεύση στην μαγιονέζα και θα την βοηθήσει να πήξει. Μπορείς όμως να δοκιμάσεις να κάνεις με γάλα αμυγδάλου να δεις πως θα βγεί, αν δεν σε πειράζει να μην είναι και τόσο πηχτή.

      Διαγραφή
  3. Γεια σου! Φοβερή η συνταγή! Είναι πραγματικά μαγιονέζα!! Μόνο που για τα δικά μου γούστα είναι αρκετά γλυκιά.. υποθέτω λόγω του σιροπιού! Λες να μη βάλω καθόλου ή να βάλω λιγότερο για να μη βγει ξινό μετά? Έχει σχέση το σιρόπι με την υφή?!!
    Ευχαριστώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε! Mπορείς να παραλείψεις την αγαύη ή να βάλεις όσο θέλεις ανάλογα την γευστική σου προτίμηση.

      Διαγραφή
  4. Αντί για σιρόπι αγαύης τι αλλο μπορουμε να βάλουμε ; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γαλα σόγιας πρέπει να ειναι τέλειος αγλυκο; Ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις ! :)

      Διαγραφή
  5. Απλα εκπληκτικηηηη!! Επαθα πλακα! Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε, δεν έχει διαφορά με τις light του εμπορίου.

      Διαγραφή
  6. Συγχαρητήρια για τη συνταγή! Τέλεια! Επιτέλους έφαγα ξανά μαγιονέζα!
    Στην μακαρονοσαλάτα πάει τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πεντανόστιμη πραγματικά. Υπάρχει καποιο φυσικό συντηριτικό που θα μπορούσε να την κρατήσει έστω λίγο περισσότερες μέρες στο ψυγείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Τίνα, αυτό δεν το γνωρίζω. Κρατάει αρκετό καιρό όμως στο ψυγείο. Την έχω κρατήσει πάνω από 2 εβδομάδες και δεν έχει πάθει κάτι.

      Διαγραφή
  8. Μπορώ να αντικαταστησω το μυλοξυδο με κατι άλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kalispera tha eithela na mou lisete
    mia aporia tin efiaxa me extra partheno eleolado kai mou pikrise mpori na tin xepikriso eiparxi tropos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φαίνονται τραγανιστές και νόστιμες! Αν βάλω καλαμποκάλευρο αντί για πολέντα θα βγεί το ίδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλησπέρα, πόσο καιρό διατηρείται στο ψυγείο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πολύ ωραία συνταγή την έχω κάνει πολλές φόρες και βγαίνει τελεία άλλα τώρα τελευταία την κάνω και μ κόβει την έκανα εκεί πού κάνουμε τα σμουθι τι κάνω λάθος την χτυπάω πολύ δυνατά και πολύ ώρα να την κάνω με ραβδομπλεντερ δεν ξέρω έχω απογοητευτεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολυ μ αρεσε! Μπορω να βαλω γαλα αμυγδαλου αντι για σογιας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα, εάν η μαγιονέζα δεν πήζει τι πρέπει να κάνω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης