Η κλασική τηγανιά σε vegan έκδοση με κεμπάμπ σόγιας. Η νοστιμιά που έχει αυτό το πιάτο δεν περιγράφεται! Οι πιπεριές, τα κρεμμύδια, το λεμόνι και οι λιαστές ντομάτες δένουν τόσο τέλεια και το γευστικό αποτέλεσμα πραγματικά είναι απερίγραπτο.
Ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο που συνοδεύεται τέλεια με ρύζι, πατατούλες ή πουρέ. Πραγματικά αξίζει να το κάνετε και όταν το γευτείτε θα θέλετε να το κάνετε συνέχεια!
Υλικά:
100gr κεμπάμπ βιολογικής σόγιας
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε φέτες
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
ξύσμα 1 λεμονιού
4 κουταλιές σόγια σως
1/2 κ.σ ξυρό θυμάρι ή ρίγανη
1/3 φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί
χυμό από 1,5 μικρό λεμόνι ή 1 μεγάλο
4-5 λιαστά τοματάκια χονδροκομμένα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε την σόγια σε βραστό νερό για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και την στίβουμε πολύ καλά με τα χέρια να φύγει όλο το νερό. Την βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη σως σόγιας, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε να μαριναριστεί για 2-3 ώρες, αν βιάζεστε μισή ώρα αλλά όσο πιο πολύ ώρα τόσο πιο νόστιμη θα γίνει. (Που και που ανακατεύουμε όλα τα υλικά).
Ρίχνουμε σε ένα προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά την σόγια με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Σοτάρουμε καλά και για αρκετή ώρα ανακατεύοντας συνέχεια γιατί ή σόγια κολλάει, ώστε να στεγνώσει αρκετά καλά η σόγια, να ξεροψηθεί ελαφρώς και να πάρει σκούρο χρώμα. Αν δεν σοταριστεί καλά και πολύ ώρα θα είναι σα σφουγγάρι και μαλακιά, κάτι που δεν θέλουμε.
Όταν η σόγια μας έχει στεγνώσει και ξεροψηθεί, προσθέτουμε τα λιαστά τοματάκια, τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε κι αν θέλουμε βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κρασί με το χυμό λεμονιού και σβήνουμε τη σόγια. Αφήνουμε στην φωτιά λίγα λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες τηγανιτές ή πουρέ.
Καλή σας όρεξη!
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε φέτες
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
ξύσμα 1 λεμονιού
4 κουταλιές σόγια σως
1/2 κ.σ ξυρό θυμάρι ή ρίγανη
1/3 φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί
χυμό από 1,5 μικρό λεμόνι ή 1 μεγάλο
4-5 λιαστά τοματάκια χονδροκομμένα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε την σόγια σε βραστό νερό για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και την στίβουμε πολύ καλά με τα χέρια να φύγει όλο το νερό. Την βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη σως σόγιας, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε να μαριναριστεί για 2-3 ώρες, αν βιάζεστε μισή ώρα αλλά όσο πιο πολύ ώρα τόσο πιο νόστιμη θα γίνει. (Που και που ανακατεύουμε όλα τα υλικά).
Ρίχνουμε σε ένα προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά την σόγια με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Σοτάρουμε καλά και για αρκετή ώρα ανακατεύοντας συνέχεια γιατί ή σόγια κολλάει, ώστε να στεγνώσει αρκετά καλά η σόγια, να ξεροψηθεί ελαφρώς και να πάρει σκούρο χρώμα. Αν δεν σοταριστεί καλά και πολύ ώρα θα είναι σα σφουγγάρι και μαλακιά, κάτι που δεν θέλουμε.
Όταν η σόγια μας έχει στεγνώσει και ξεροψηθεί, προσθέτουμε τα λιαστά τοματάκια, τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε κι αν θέλουμε βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κρασί με το χυμό λεμονιού και σβήνουμε τη σόγια. Αφήνουμε στην φωτιά λίγα λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες τηγανιτές ή πουρέ.
Καλή σας όρεξη!
Χορτοφαγική τηγανιά, νηστίσιμη τηγανιά, βίγκαν τηγανιά, τηγανιά σόγιας
συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι η ωραιότερη συνταγή σόγιας που δοκίμασα ποτέ!!!!!
χίλια ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!!!!!
Ευχαριστώ, χαίρομαι που σου άρεσε. Γίνεται πάρα πολύ νόστιμη και αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα μου!
ΔιαγραφήΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ ! ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΕΙ .ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΤΙΣ ΦΤΙΑΧΝΩ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Ελπίζω να σου αρέσουν ολες!
ΔιαγραφήΠεντανοστιμη! Ευχαριστουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για τη συνταγή! Έχω μαγειρέψει τη σόγια με 1000 τρόπους και ποτέ δε ξανάγινε τόσο νόστιμη! 1000 μπράβο :D
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά κι εμένα είναι από τις αγαπημένες μου!
ΔιαγραφήΤΈΛΕΙΟ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόση ώρα είναι στο περίπου το σοταρισμα ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγή για πόσες μερίδες είναι;;
ΑπάντησηΔιαγραφή