Πεντανόστιμα πατζαροκεφτεδάκια! Πιο νόστιμα δεν έχετε ξαναφάει! Ποιος θα το φανταζόταν ότι αυτό το λαχανικό θα γινόταν κεφτεδάκι και δεν θα θύμιζε σε τίποτα γεύση πατζαριού. Μικροί απολαυστικοί μεζέδες γεμάτοι πλούσια
γεύση που μπορούν να γίνουν συνοδεία για το ούζο, την μπύρα και το κρασί
μας!
Υλικά:
1 κούπα τριμμένο βρασμένο παντζάρι (περίπου 1 μεγάλο ωμό κεφάλι πατζαριού)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κούπα μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κύβο λαχανικών πολύ καλά τριμμένο
2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
65 γρ. τριμμένη φρυγανιά
40 γρ. αλεύρι
1 1/2 κ.γ. καλά αλεσμένο λιναρόσπορο
1/3 κούπα τριμμένα καρύδια
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί ελαφρώς και μετά προσθέτουμε και το τριμμένο πατζάρι και το σοτάρουμε κι αυτό λίγα λεπτά για να φύγουν τα υγρά του. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κρεμμύδια με το πατζάρι κι αφήνουμε να κρυώσουν.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε καλά το μείγμα να ανακατευτούν τα υλικά και το αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά να σφίξει και να δέσει. Βρέχουμε ελάχιστα τα χέρια μας για να μην κολλάει το μείγμα και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες. Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό και δεν πλάθεται, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι ή φρυγανιά.
Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε φριτέζα ή βαθύ σκεύος μέχρι να ξεροψηθούν και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε τα πλάθουμε σε πλατιά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε πολύ λίγο λάδι στο τηγάνι.
Vegan κεφτέδες, χορτοφαγικοί κεφτέδες, νηστίσιμοι κεφτέδες, βίγκαν κεφτέδες
1 κύβο λαχανικών πολύ καλά τριμμένο
2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
65 γρ. τριμμένη φρυγανιά
40 γρ. αλεύρι
1 1/2 κ.γ. καλά αλεσμένο λιναρόσπορο
1/3 κούπα τριμμένα καρύδια
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί ελαφρώς και μετά προσθέτουμε και το τριμμένο πατζάρι και το σοτάρουμε κι αυτό λίγα λεπτά για να φύγουν τα υγρά του. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κρεμμύδια με το πατζάρι κι αφήνουμε να κρυώσουν.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε καλά το μείγμα να ανακατευτούν τα υλικά και το αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά να σφίξει και να δέσει. Βρέχουμε ελάχιστα τα χέρια μας για να μην κολλάει το μείγμα και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες. Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό και δεν πλάθεται, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι ή φρυγανιά.
Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε φριτέζα ή βαθύ σκεύος μέχρι να ξεροψηθούν και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε τα πλάθουμε σε πλατιά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε πολύ λίγο λάδι στο τηγάνι.
Vegan κεφτέδες, χορτοφαγικοί κεφτέδες, νηστίσιμοι κεφτέδες, βίγκαν κεφτέδες
Υπέροχη συνταγή !!!
ΑπάντησηΔιαγραφή