Vegan Ταραμοσαλάτα

 

Vegan ταραμοσαλάτα γίνεται; Κι όμως γίνεται και είναι και απίστευτα κοντά γευστικά με την πραγματική! Δεν θα το κρύψω ότι η ταραμοσαλάτα μου άρεζε πάρα πολύ πριν γίνω βίγκαν ειδικά ως συνοδευτικό με φασολάδα ή φακές οπότε κάθε φορά που είχαμε αυτά τα φαγητά μου έλειπε αρκετά.


Αρκετό καιρό σκέφτομαι να δοκιμάσω να την κάνω και σήμερα λοιπόν που είχαμε φασολάδα αποφάσισα να επιχειρήσω να τη φτιάξω. Για βάση επέλεξα ρεβύθια καθώς είναι ένα όσπριο που το επιλέγουν αρκετοί για vegan τονοσαλάτα και αλεσμένα έχουν ίδια υφή με τον ταραμά. Για θαλασσινή γεύση έβαλα φύλλα για σούσι Nori και όλα τα υπόλοιπα υλικά που βάζουμε στην παραδοσιακή ταραμοσαλάτα και αλάτι για την αλμύρα.


Το αποτέλεσμα συγκλονιστικό!! Δεν το περίμενα ότι θα είναι τόσο κοντά στην πραγματική ταραμοσαλάτα και μάλιστα 100% φυτική! Όσοι λατρεύατε ταραμοσαλάτα και την στερείστε μην περιμένετε άλλο! Μπορείτε επιτέλους να συνοδεύετε την φασολάδα σας, τις φακές σας ή με ότι αλλο φαγητό θέλετε την βίγκαν εκδοχή ταραμασολάτας ή ως άλλειμα στο ψωμί σας και να την απολαμβάνετε το ίδιο.

Υλικά:
120γρ ξερά ρεβύθια
60γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
2 φύλλα φυκιού για σούσι
1 μικρό κρεμμύδι ξερό (περίπου 70γρ)
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Χυμό από 1,5 με 2 μέτρια λεμόνια
1 κ.γ. αλάτι
Χυμό από παντζάρι ή κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προεραιτικό)

Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από βραδύς και τα βράζουμε να μαλακώσουν καλά. Σε ένα δυνατό μπλέντερ ή μίξερ βάζουμε τα ρεβύθια, το κρεμμύδι σε κομμάτια, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Σε ένα μπολάκι με χλιαρό νερό βουτάμε τα φύλλα φυκιού για λίγα δευτερόλεπτα να μαλακώσουν και τα στίβουμε καλά. Στο ίδιο νερό βουτάμε και το ψωμί για λίγα δευτερόλεπτα και το στίβουμε και αυτό καλά να φύγει το νερό. Τα προσθέτουμε και αυτά στο μίξερ και χτυπάμε καλά να λιώσουν και να γίνει η ταραμοσαλάτα μας. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε λίγο ακόμη αλάτι και λεμόνι.

Αν θέλουμε την αφήνουμε έτσι και την απολαμβάνουμε ή αν θέλουμε να έχει το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα προσθέτουμε λίγο χυμό από παντζάρι ή κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε στο μίξερ να πάει το χρώμα παντού και σερβίρουμε.


βίγκαν ταραμοσαλάτα, χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη

15 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Τη δοκιμάσες; Είναι τέλεια, σαν να τρως κανονική ταραμοσαλάτα!

      Διαγραφή
    2. Αγαπημένη μας, ήθελα να σε ρωτήσω τα δύο φύλλα σούσι περίπου πόσα γραμμάρια είναι, γιατί εγώ βρήκα μόνο ψιλοκομμένο φύλλο. Μια μικρή χουφτίτσα είναι εντάξει?? Σε ευχαριστώ

      Διαγραφή
    3. Η συσκευασία των 10 φύλλων είναι 22γρ. Οπότε το 1 φύλλο είναι περίπου 2γρ. Πάντως φύλλα νόρι έχουν όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ όπως Μασούτης, Καρφούρ κλπ.

      Διαγραφή
  2. Ειναι τεελεια! Την ειχα κανει περυσι και αρεσε στην οικογενεια μου πιο πολυ και απο κανονικη! Ήθελα να ρωτησω επειδη εχω ετοιμα ρεβύθια σε κονσερβα βρασμενα, ποσα γραμμαρια να βαλω?? Ευχαριστω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εξαιρετικη εγινε!!!ευχαριστω πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οπωσδηποτε μπαινει στη λιστα!!! Ανυπομονω να βρω τα φυλλα γτ δε νομιζω να βρω στη γειτονια μου!!!! Πωωωω ξεσηκωθηκα τωρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχη!! Πραγματικά ξετρελάθηκαν όλοι, vegan και μη! Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μολις την εφτιαξα!super! σ'ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Strange "water hack" burns 2 lbs in your sleep

    More than 160000 women and men are hacking their diet with a simple and secret "liquid hack" to drop 1-2 lbs every night as they sleep.

    It's easy and works every time.

    Here's how to do it yourself:

    1) Hold a glass and fill it up with water half full

    2) And then do this weight losing hack

    you'll be 1-2 lbs lighter as soon as tomorrow!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποσα περιπου γραμμαρια αντιστοιχουν τα 120γρ ρεβυθια σε βρασμενα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Που βρίσκω τα φύλλα φικιου???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης