Τραγανά Ψητά Ρεβύθια

 

Υγιεινό, τέλειο σνακ από τραγανά ξεροψημένα ρεβύθια πασπαλισμένα με διάφορα μπαχαρικά. Ποιος χρειάζεται τα ποπ κορν και τα πατατάκια γεμάτα στα συντηρητικά και τεχνητά αρωματικά γεύσης όταν μπορεί να φτιάξει αυτό το υπέροχο σνακ και να παίξει με τα μπαχαρικά ανάλογα την γευστική του προτίμηση;

Οι επιλογές είναι ατελείωτες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι συνδυασμό μπαχαρικών θέλετε ή και να τα κάνετε σκέτα με λίγο αλατάκι. Η επιλογή είναι δική σας. Τα ρεβύθια παραμένουν τραγανά και τις επόμενες μέρες αν τα κλείσουμε σε καλά αεροστεγές δοχείο. Εξαρτάται βέβαια κι απο την υγρασία του περιβάλλοντος και του ρεβυθιού, εκτός αν τα ξαναπετάξετε στον φούρνο για λίγα λεπτά για να ξανά γίνουν τραγανά. Προσωπικά δεν μου έχουν μαλακώσει ποτέ αν τα διατηρώ σε κλειστό βάζο ή ταπεράκι. Παραμένουν κρατσανιστά και έτοιμα να τα απολαύσω.



Τα υλικά που θα χρειαστείτε τα έχετε σίγουρα στο σπίτι σας και όπως είπα μπορείτε να παίξετε με την γεύση και τα μπαχαρικά και να κάνετε ότι συνδυασμό θέλετε, να αυξήσετε τις ποσότητες αν επιθυμείτε πιο έντονη γεύση ή να αφαιρέσετε και να προσθέσετε όποιο μπαχαρικό θέλετε. Να τα κάνετε πιο πικάντικα, πιο γλυκά, καυτερά κλπ. ή ακόμη και σκέτα με λίγο αλατάκι.

Μπορείτε να παίξετε με τις γεύσεις και κάθε φορά να έχετε ένα σνακ με διαφορετική γεύση! Γίνονται πανεύκολα και γρήγορα.

Βίντεο

Υλικά:
120γρ. ξερά ρεβύθια
1 κ.σ. ελαιόλαδο 
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1/4 κ.γ. πιπέρι
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο
1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από βραδύς για τουλάχιστον 12-15 ώρες. Μη τα μουλιάσετε λιγότερες ώρες. Μετά το μούλιασμα θα πρέπει να είναι ελαφρώς μαλακά και να μασιούνται. Μέσα θα είναι τραγανά. Δεν τα βράζουμε γιατί ρουφάνε πολύ νερό και θα είναι δύσκολο να γίνουν τραγανά μετά στο ψήσιμο.

Τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σκουπίζουμε από πάνω με χαρτί για να φύγουν τα νερά, η υγρασία και να στεγνώσουν.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά να πασαλειφτούν όλα τα ρεβύθια με τα υλικά. Τα απλώνουμε σε πυρέξ ή ταψί σε μια στρώση κι όχι κολλημένα μεταξύ τους και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς με αέρα για περίπου 20-30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο παρακολουθώντας τα μη μας καούν.

Δοκιμάζουμε ένα δύο ρεβύθια και σε περίπτωση που δεν είναι τραγανά τα ψήνουμε όσο χρειαστεί για να ξεροψηθούν και να γίνουν κρατσανιστά.

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά, σερβίρουμε και τρώμε. Φυλάσσουμε σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθούν τραγανά.


4 σχόλια:

  1. Καλημερα. Τα εψησα χωρις αερα κ τωρα που δοκιμασα μεσα μου φαινονται ωμα. Να τα ξαναβαλω να ψηθουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο φούρνο ξεροψήνονται. Εάν τα ψήσεις κι αλλο θα σκληρύνουν πολύ και δεν θα τρώγονται, εκτός αν δεν ξεροψηθηκαν αρκετά οπότε μπορείς να τα ψήσεις κι αλλο. Εάν εσωτερικά ήταν σκληρά ( αν αυτό εννοείς) τα μουλιάζουμε πιο πολλές ώρες να μαλακώσουν.

      Διαγραφή
  2. Εγω τα εβρασα και μετα τα εβαλα για λιγα λεπτα στο γκριλ...Πεντανόστιμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Your Affiliate Money Making Machine is waiting -

    And getting it running is as simple as 1-2-3!

    It's super easy how it works...

    STEP 1. Input into the system which affiliate products you intend to promote
    STEP 2. Add some PUSH BUTTON traffic (this ONLY takes 2 minutes)
    STEP 3. See how the system explode your list and upsell your affiliate products for you!

    Do you want to start making money??

    Click here to check it out

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης