Χοτ Ντογκ Καρότου



Αν δεν το είχα δοκιμάσει και κάποιος μου έλεγε ότι ένα καρότο μπορεί να έχει γεύση χοτ ντογκ θα γέλαγα. Τα καρότα κάνουν τα απόλυτα χορτοφαγικά χοτ ντογκ καθώς έχουν απίστευτα παρόμοια γεύση με την κατάλληλη προετοιμασία και είναι και 100% φυτικά!

Το μυστικό στο να μοιάζει γευστικά το καρότο με λουκάνικο είναι το σωστό βράσιμο και το μαρινάρισμα τους το λιγότερο 24 ώρες. Μετά το ψήνετε στο τηγάνι ή κάρβουνα, το βάζετε μέσα σε ψωμάκι, γαρνίρετε με τα αγαπημένα σας υλικά, πασπαλίζετε με μουστάρδα και κέτσαπ και το χοτ ντογκ σας είναι έτοιμο!


Όταν έπεσα σε διάφορες συνταγές για χοτ ντογκ από καρότο, ήμουν πολύ επιφυλακτική. Αποφάσισα όμως να το δοκιμάσω, απλοποιώντας την συνταγή και συμπληρώνοντας σάλτσα μπάρμπεκιου για πιο καπνιστή γεύση.

Όταν το δοκίμασα εξεπλάγην και δεν πίστευα πως ένα καρότο μπορεί να έχει γεύση και όψη ενός βραστού λουκάνικου. Αν το φάτε σκέτο δεν θυμίζει τόσο πολύ αλλά με το ψωμάκι, το κέτσαπ, την μουστάρδα και πασπαλισμένο με ρίγανη και αλατάκι, γίνεται το απόλυτο vegan χοτ ντογκ!


Εγώ το γαρνίρισα με πίκλες, αλατάκι, ρίγανη και μουστάρδα και ήταν μούρλια!  Η προετοιμασία και διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή και αξίζει να το δοκιμάσετε.

Υλικά:
4-6 μέτρια καρότα
σάλτσα μπάρμπεκιου

Για τη Μαρινάδα:
1/4 κούπα νερό
1/4 μηλόξιδο αφιλτράριστο (έχει πολύ καλύτερη γεύση και το βρίσκετε στα βιολογικά)
1/4 κούπα σόγια σως
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο ή 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/2 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα καρότα κι αν θέλουμε στρογγυλεύουμε τις άκρες για να μοιάζουν με λουκάνικα και τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ώστε το πιρούνι να μπήγεται και να είναι μαλακά αλλά να μην λιώνουν τα καρότα να κρατάνε καλά. Προσοχή μη τα παραβράσετε. Πρέπει να βράσουν τόσο ώστε να στέκονται καλά αλλά να είναι μαλακά μέσα κι όχι τραγανά όταν θα τα φάμε. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε κάτω από κρύο νερό να σταματήσει το μαγείρεμα τους και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα σακούλι, ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, ανακατεύουμε και βάζουμε τα καρότα. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο το λιγότερο 24 ώρες. Μην τα μαρινάρετε πιο λίγο, δεν θα έχουν το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα. Τα καρότα πρέπει να καλύπτοναι με την μαρινάδα. Αν δεν έχετε σακκούλι μπορείτε να τα βάλετε σε ταπεράκι και ανακατεύοντας τα 1-2 φορές να πάει η μαρινάδα παντού.


Την επομένη τα βγάζουμε από το σακκούλι, τα πασαλείφουμε καλά με σάλτσα μπάρμπεκιου και τα ψήνουμε σε τηγάνι ή στη σχάρα καλά από όλες τις πλευρές να καραμελώσουν και να ξεροψηθούν ελαφρώς.

Σερβίρουμε μέσα σε ψωμάκι με μουστάρδα, κέτσαπ, αλάτι και ρίγανη κι αν θέλουμε γαρνίρουμε με πίκλες, κρεμμύδι ή ότι άλλο θέλουμε.

Καλή σας όρεξη!



Χορτοφαγικό χοτ ντογκ, νηστίσιμο χοτ ντογκ, βίγκαν χοτ ντογκ, Hot dog

6 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Καταπληκτική φαίνεται και σίγουρα θα είναι κιόλας η συνταγή για το vegan hotdog και ετοιμάζομαι να την ακολουθήσω, όμως υπάρχει ένα μικρό εμπόδιο και ζητώ τη συμβουλή σας. Για κάποιους λόγους υγείας απαγορεύεται να καταναλώσω σόγια έστω και στο ελάχιστο. Υπάρχει περίπτωση να αντικαταστήσω τη σόγια σως με κάτι άλλο και να έχω έστω παρόμοιο αποτέλεσμα; Π.χ. αν έβαζα τη σάλτσα μπάρμπεκιου θα δούλευε εξ΄ίσου καλά; (έχω μία Jack Daniel`s hot pepper). Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, η σάλτσα σόγιας του δίνει μια έξτρα γεύση και δεν υπάρχει αντικατάστατο αλλά εφόσον δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις μπορείς να την παραλείψεις ή να βάλεις λίγο παραπάνω αλάτι καθώς η σάλτσα σόγιας είναι αρκετά αλμυρή.

      Διαγραφή
  2. Kαλησπέρα, το έκανα τελικά, παραλείποντας τη σόγια σως, με λίγο παραπάνω αλάτι όπως έλεγες και για δοκιμή 1/4 κούπα Jack Daniel`s hot pepper μπάρμπεκιου σάλτσα για να μην είναι μόνο με μηλόξυδο, νερό, και σκόνη σκόρδο-κρεμμύδι η μαρινάδα. Αποτέλεσμα: καταπληκτικό. Πότισε το καρότο η σάλτσα μπάρμπεκιου και το αποτέλεσμα ήταν αναπάντεχα καλό. Έβαλα και έξτρα απ΄έξω όπως λέει η συνταγή για να καραμελώσει το καρότο στο τηγάνι. Ευχαριστώ για τη συνταγή, κι όχι αυτή μόνο, όλες. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα δοκιμάσω κι εγώ αυτη την παραλλαγή! Χαίρομαι που σου πέτυχαν!

      Διαγραφή
  3. Κι εγώ χάρηκα που πέτυχε και την κάνω συνέχεια τώρα, ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχο!!!!
    Να βαλεις επιλογη ποσταρισματος φωτογραφίας.
    Σε χω κανει διασημη!!!τα χω φτιαξει ολα! Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    Ευχαριστούμε πολυ συνεχισε ετσι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης