Vegan Κρέπες

 
 Λατρεύω κρέπες! Και ποιος δεν τις λατρεύει άλλωστε. Είναι έτοιμες σε 5 λεπτά, πεντανόστιμες και ότι πρέπει για εκείνες τις μέρες που θέλεις τόσο απεγνωσμένα ένα γλυκό που όχι μόνο θα ικανοποιήσει την λιγούρα σου για σοκολάτα ή γλυκό αλλά θα είναι τόσο γεμάτο και ικανοποιητικό που θα σε κάνει να μην θέλεις να ξαναφάς γλυκό για κανένα μήνα.


Για εμένα αυτό είναι η κρέπα και ευτυχώς είναι τόσο εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της με υλικά που έχεις πάντα στο σπίτι κι έτσι δεν χρειάζεται να παίρνεις τους δρόμους να ψάχνεις για γλυκό, να σε πιάνει τρέλλα γιατί σε έχει χτυπήσει λιγούρα όταν είναι όλα κλειστά και δεν βρίσκεις τίποτα ή έχεις αναπάντεχους επισκέπτες και δεν ξέρεις τι να τους κεράσεις.


Μπορείς να την συνοδεύσεις με ότι λαχταράει η λιγούρα σου και η προτίμηση σου. Με μαρμελάδα, με φρούτα, με βίγκαν μερέντα, με φυτική σαντιγί κλπ. Εμένα μου αρέσει με βίγκαν νουτέλα, μιας και είμαι σοκολατού και τριμμένους ξηρούς καρπούς αλλά ο καθένας μπορεί να βάλει ότι υλικά θέλει. Η κρέπα είναι σαν ένας κενός καμβάς που μπορείς να του βάλεις ότι χρώματα θέλεις!

 

Η συνταγή βγάζει 5 μέτριες κρέπες.


Υλικά για τις κρέπες:
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κούπα φυτικό γάλα
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας (αν δεν έχετε, μία βανίλια σε σκόνη ή σπόρους βανίλιας)
1 πρέζα κανέλα
Λίγο λάδι καρύδας για το λάδωμα (αν δεν έχετε ηλιέλαιο)

Γέμιση:
Βίγκαν σπιτική νουτέλα (βλ.συνταγή) ή εμπορίου
Σιρόπι σοκολάτας και τριμμένα αμύγδαλα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο χυλό.

Με το λάδι καρύδας λαδώνουμε με ένα πινέλο ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά, με μία μεγάλη κουτάλα σούπας, ρίχνουμε τον χυλό και κουνάμε το τηγάνι με κυκλικές κινήσεις να απλωθεί καλά ο χυλός σε όλο τον πάτο. Ανάλογα το μέγεθος του τηγανιού, ρίχνουμε και την ανάλογη ποσότητα χυλού ώστε να έχουμε μια λεπτή κρέπα. Δεν θέλουμε να μας βγούν πολύ παχιές.

Αφήνουμε λίγα λεπτά να ψηθεί, σηκώνουμε λίγο την άκρη της κρέπας και αν έχει ψηθεί και έχει πάρει χρυσαφί χρώμα την γυρνάμε με μια φαρδιά σπάτουλα για να ψηθεί και από την άλλη.

Γεμίζουμε την κρέπα με σπιτική νουτέλα (βλ.συνταγή) την διπλώνουμε και την πασπαλίζουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς και σιρόπι σοκολάτας.

Μπορούμε να την συνοδεύσουμε και με φρούτα, σαντιγί κλπ.


Χορτοφαγικές κρέπες, βιγκαν κρέπες, νηστίσιμες κρέπες

8 σχόλια:

  1. Εξαιρετικη η πρόταση σου. http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ ακολούθησα πιστά τη συνταγή,η ζύμη κολλαει στο τηγανι και διαλυεται με αποτελεσμα να μην μπορω να γυρισω την κρεπα ολοκληρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία συνταγή βγήκαν τέλειες απλά δεν είχα μπεικιν παουντερ και έβαλα αλεύρι που Φουσκώνει. Επιπλεον έβαλα και το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο πριν τις κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραια,κ ποσες θερμιδες ανα κρεπα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το δοκίμασα και πραγματικά είναι πανευκολο! Βγηκαν πεντανόστιμες και δε διαλύθηκαν! Νωρίτερα είχα βάλει το μείγμα στο ψυγείο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή! Ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βγήκαν πολυ ωραιες οι κρεπες... ευχαριστουμε για τη συνταγη.

    Γιωργος - Αγγελική

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης