Vegan Σπετζοφάι


Τέλειο βίγκαν σπετζοφάι με σπιτικά πικάντικα χορτοφαγικά λουκάνικα! Τα αρώματα από τις πιπεριές, το πικάντικο βίγκαν λουκάνικο και η σαλτσούλα, δένουν τέλεια όλα μεταξύ τους και κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη αρωμάτων και γευστικής απόλαυσης!


Είχα χρόνια να φάω σπετζοφάι καθώς όσες φορές έπαιρνα φυτικά λουκάνικα δεν σκεφτόμουν να το φτιάξω. Όταν λοιπόν έφτιαξα τα σπιτικά πικάντικα λουκάνικα αποφάσισα να το δοκιμάσω και δικαιώθηκα!! Το αποτέλεσμα καταπληκτικό και γευστικότατο!!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φυτικά λουκάνικα εμπορίου, θα είναι το ίδιο νόστιμο!

 

Υλικά:
4 σπιτικά vegan πικάντικα λουκάνικα κομμένα σε χοντρά φετάκια
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες
2 πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες
2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε λωρίδες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
400 γρ. χυμό ντομάτας 
1/3 κούπα ελαιόλαδο
1 κύβο λαχανικών
1/2 κούπα λευκό κρασί 
1/2 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. μαύρη ή καστανή ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα λίγο να ξεροψηθούν. Βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα τα λουκάνικα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανες.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγα λεπτά να βράσει για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τον κύβο λαχανικών, την ρίγανη, την ζάχαρη, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα μας. Δοκιμάζουμε μήπως θέλει αλατάκι και πιπεράκι.

Πριν κατεβάσουμε από την φωτιά, ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα αφήνουμε να βράσουν και αυτά για 5 λεπτά (να αφρατέψουν λίγο και να ρουφήξουν τα αρώματα και ζουμάκι) και κατεβάζουμε από την φωτιά.

Σερβίρεται σκέτο ή με τριμμένη φέτα αμυγδάλου




1 σχόλια:

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης