Μπάρες Ενέργειας



Αν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας νιώσετε πείνα ή λιγούρα ή αισθάνεστε την ανάγκη για ένα τσιμπολόγημα που θα σας δώσει ενέργεια, αλλά ταυτόχρονα θέλετε να είναι υγιεινό και πολύ θρεπτικό, αυτές οι μπάρες είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε.


Και τι δεν έχουν αυτές οι μπάρες, είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά που σε χορταίνουν και παράλληλα εξαφανίζουν τις λιγούρες για γλυκό! Γίνονται πανεύκολα και τρώγωνται όλες τις ώρες της ημέρας. Ως πρωινό, ως σνακ ακόμη και ως βραδυνό αν θέλουμε κάτι ελαφρύ.

Υλικά:
2 1/2 κούπες βρώμη
1/4 ψίχα καρύδας
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κούπα με σουσάμι, μαύρες σταφίδες, αμύγδαλα χοντροκομμένα, κολοκυθόσπορους, κομματάκια σοκολάτας ή ότι καρπούς εσείς επιθυμείτε. (είναι περίπου 1/3 της κούπας για κάθε είδος)
1/3 ηλιέλαιο
1/3 σιρόπι αγαύης
1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ την βρώμη, την καρύδα και τους καρπούς. Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν τα υλικά. Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε καλά το λάδι, την αγαύη και την βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τους καρπούς. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 22x22 έχοντας βάλει δύο φύλλα λαδόκολλα σταυρωτά για να μην κολλήσει το μείγμα και να μπορούμε να το αφαίρεσουμε εύκολα ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μικρό ορθογώνιο αλουμινιένιο ταψάκι μιας χρήσης στο οποίο δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε λαδόκολλα.

Απλώνουμε το μείγμα και το πατάμε καλά να πατικωθεί και να σφίξουν οι καρποί. Είναι σημαντικό να το πατήσουμε καλά γιατί αν δεν το κάνουμε μόλις το βγάλουμε θα διαλύεται και δεν θα κρατάνε οι μπάρες.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20-30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο (αν έχω δούμε ότι έχει ξεροψηθεί από πάνω όπως στις φώτο το βγάζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά μέσα στο ταψάκι, το βγάζουμε και το κόβουμε σε μικρές μπάρες.

Αποθηκεύουμε σε κουτί ή τάπερ.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης