Yum Yum Σως


Αν έχετε πάει ποτέ σε Ιαπωνικό εστιατόριο, τότε πολύ πιθανόν θα έχετε δοκιμάσει και την περιβόητη Υum Υum σως γνωστή και ως "Ιαπωνική Λευκή Σως" την οποία σερβίρουν σε μπολάκι δίπλα στα κυρίως πιάτα για βούτηγμα.

 
Είναι από τις αγαπημένες μου σως και πέρα από τα Ασιατικά πιάτα, ταιριάζει τέλεια με τα λαχανικά, τις σαλάτες, τις πατάτες τηγανητές, μέσα σε σάντουϊτς, να βουτάς τα πατατάκια κι ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς!

Υλικά:
1-1/4 κούπα Vegan Μαγιονέζα
1/4 κούπα νερό
1 κ.γ. ντοματοπολτό
1 κ.σ. λιωμένη φυτική μαργαρίνη
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο
1 κ.γ. ζάχαρη
1/4 κ.γ. πάπρικα
Λίγο πιπέρι cayenne

Εκτέλεση:
Με ένα πηρούνι ή σύρμα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια λεία σως. Την αφήνουμε να κάτσει στο ψυγείο όλο το βράδυ για να συνδυαστούν οι γεύσεις και σερβίρουμε την επομένη σε θερμοκρασία δωματίου. 

Η σως ΔΕΝ θα έχει καλή γεύση αν την καταναλώσετε αμέσως και δεν την αφήσετε να κάτσει όλο το βράδυ στο ψυγείο. Επίσης μην αντικαταστήσετε τον ντοματοπολτό με κέτσαπ!

Δεν γνωρίζω πόσο κρατάει στο ψυγείο, συνήθως την διατηρώ για 7-10 μέρες αλλά ποτέ παραπάνω από 10 γιατί δεν μένει πότε τόσες μέρες καθώς την έχουμε φάει όλη!


1 σχόλια:

  1. καλημερα παιδια...η προσπαθεια που κανετε (ως σελιδα) ,αξιζει μπραβο αλλα καλο θα ηταν συνταγες οπως αυτη, που περιεχει τον πλαστικο θανατο που λεγεται μαργαρινη ,να αποφευγονται....καλη συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης