Vegan Μπολονέζ


Κοινώς μακαρόνια με κιμά αλλά χορτοφαγικό κιμά από κιμά σόγιας και σπιτική χορτοφαγική παρμεζάνα. Ένα αγαπημένο μου πιάτο που δεν χρειάστηκε να το αποχωριστώ όταν έγινα Vegan. Ένα πιάτο με απλά υλικά που γίνεται όμως πεντανόστιμο, χωρίς ζωικά λιπαρά και προϊόντα, δίνοντας σου την απόλυτη απόλαυση μιας μακαρονάδας μπολονέζ.


Εγώ την έφτιαξα με ταλιατέλες από σπανάκι. Ένα πολύ νόστιμο πιάτο, πλούσιο σε αρώματα και γεύση που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το παραδοσιακό πιάτο! Όταν το ετοιμάζω γεμίζει το σπίτι αρώματα και περιμένουμε πως και πως να γίνει για να φάμε.

Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας
1/3 κούπα Ελαιόλαδο
2 κούπες βιολογικό κιμά σόγιας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 κ.γ. σκόνη κάρρυ
1/2 κ.γ. ρίγανη
2 κ.γ. βεγκέτα ή ένα τριμμένο κύβο λαχανικών
1 κ.σ. διατροφική μαγιά (προεραιτικό)
2-3 φύλλα δάφνης
1 κουτί 400gr χυμό ντομάτας
1 κ.γ. αγαύη
1/4 κούπα λευκό κρασί
1 1/2 κούπα νερό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε την ξερή σόγια και σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και όλα τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμη ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό και το κρασί, ανακατεύοντας καλά για 5 περίπου λεπτά. Μετά προσθέτουμε το κρασί και το νερό, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Αν σωθεί η σάλτσα ή θέλουμε τον κιμά μας πιο ζουμερό, προσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε λίγα λεπτά για να δέσει.

Όταν η σάλτσα μας είναι έτοιμη και έχει δέσει, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και δοκιμάζουμε μήπως θέλει λίγο αλάτι ή κάποιο άλλο υλικό ανάλογα τα γούστα σας.

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με την σπιτική Vegan Παρμεζάνα



Χορτοφαγικά μακαρόνια με κιμά, νηστίσιμα μακαρόνια με κιμά, βιγκαν κιμάς

3 σχόλια:

  1. Τί σημαίνει " Προσθέτουμε την ξερή σόγια"? Η σόγια, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, πρέπει πριν μαγειρευτεί να μείνει σε βραστό νερό για 10 λεπτά και μετά να ξεπλυθεί πολλές φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίνεται πιο νόστιμη γιατί φουσκώνει και μαλακώνει μέσα στη σάλτσα και ρουφάει όλη τη γεύση σε αντίθεςη εάν την ρίξουμε ήδη βραςμένη. Τη σόγια δεν την ξεπλένουμε όταν την έχουμε βράσει με νερό απλά τη Στραγγίζουμε καλά να φύγει το νερό που έχει ρουφήξει.

      Διαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης