Χορτόσουπα


Υγιεινή, θρεπτική και χορταστική χορτόσουπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα κι όχι μόνο! Είναι τόσο νόστιμη που ακόμη και τα πιο δύσκολα παιδιά στο φαγητό θα υποκύψουν! Ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό αποτέλεσμα από συνδυασμό λαχανικών και πλούσια υφή.


Οι σούπες είναι από τα πιο υγιεινά φαγητά που μπορείς να μαγειρέψεις, είνα ελαφριές, νόστιμες και ιδιαίτερα τον χειμώνα είναι ένα φαγητό που δεν πρέπει λείπει ποτέ.
 

Υλικά:
1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 μεγάλο σέλινο με το κεφάλι ψιλοκομμένα
1 μεγάλο καρότο σε λεπτές ροδέλες
2 μέτριες πατάτες σε κυβάκια
1 μέτρια πατάτα ολόκληρη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κύβους λαχανικών
1/2 κούπα λάδι
2-3 μεγάλα ποτήρια νερό (ή όσο χρειαστεί)
αλάτι, πιπέρι


Για το χορτοφαγικό "αυγολέμονο"
2 κ.σ. ταχίνι
Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
Ζωμό από το φαγητό
 
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε ελαφρώς με το λάδι το ξερό κρεμμύδι κι όλα τα λαχανικά εκτός από το σέλινο. Μετά ρίχνουμε το νερό, το σέλινο, την ολόκληρη πατάτα, αλάτι, πιπέρι, τους κύβους και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αν το νερό λιγοστεύει, προσθέτουμε κι άλλο ανάλογα πόσο αραιή θέλουμε την σούπα μας.
Όταν η σούπα είναι έτοιμη, βγάζουμε την πατάτα, την βάζουμε στο μίξερ με ζουμί από τη σούπα και την πολτοποιούμε και την ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Ετοιμάζουμε το Ταχινολέμονο ανακατεύοντας με ένα σύρμα σε ένα μπολάκι το ταχίνι με το λεμόνι καλά και βάζουμε 2-3 κουταλιές από το ζουμί της σούπας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε το χορτοφαγικό αυγολέμονο στο φαγητό και ανακατεύουμε. 

Καλή σας Όρεξη!! 





6 σχόλια:

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης