Σφολιάτα με Σπόρους και Σπανάκι



Εύκολη πίτα σφολιάτα με τραγανό φύλλο, φυτικό τυρί, σπανάκι, σπόρους και σταφίδες που αφήνουν μια γλύκα στο στόμα, γεμάτη γεύσεις και θρεπτικά συστατικά. Ιδανική για πρωϊνό, σνακ, ορεκτικό ή και για όλες τις ώρες!


Υλικά:
1 φύλλο vegan σφολιάτα
1 φέτα 1εκ. πάχους φυτικό τυρί
1 κ.σ. ηλιόσπορο
1 κ.σ. κολοκυθόσπορο
1 κ.σ. σταφίδες
1 κ.σ. λιναρόσπορο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 χούφτα ωμά φύλλα σπανάκι
αλάτι, πιπέρι,
σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας κατά μήκος. Ρίχνουμε στο κάτω μισό μέρος του φύλλου και στο κέντρο τη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, βάζουμε τη φέτα τυριού και την πασπαλίζουμε με όλους τους καρπούς, έπειτα βάζουμε το σπανάκι, αλάτι - πιπέρι και ραντίζουμε με την κουταλιά ελαιόλαδο.

Διπλώνουμε τα πλαϊνά του φύλλου και το κάτω μέρος προς την γέμιση μας σαν φάκελο και τυλίγουμε την γέμιση μας προς τα πάνω με το υπόλοιπο φύλλο. Λαδώνουμε την άκρη του φύλλου για να κολλήσει και κλείνουμε.

Αλείφουμε με ένα πινέλο λάδι στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Νηστίσιμη Πίτα

1 σχόλια:

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης