Πατατοκροκέτες με Μπρόκολο


Πατατοκροκετούλες με Μπρόκολο. Εύκολες και πολύ νόστιμες, τραγανές απ' έξω και μαλακές μέσα. Τρώγονται ζεστές γι'αυτό μην τις αφήσετε να τις φάτε όλες, αν και δεν νομίζω ότι θα περισσέψει καμία!

Υλικά:
4 μεγάλες πατάτες
1 μικρή φούντα μπρόκολο (όσο η περίμετρος ενός φλιτζανιού)
1 κ.σ. φυτικό βούτυρο
1 φλιτζανάκι του Ελληνικού φυτική κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
1 κ.σ. κοφτή βεγκέτα ή κύβο τριμμένο λαχανικών
1 κούπα φυτικό τριμμένο τυρί
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
φρυγανιά τριμμένη
Φυτικό γάλα


Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Λίγο πριν τις βγάλουμε, ρίχνουμε και το μπρόκολο ολόκληρο για να μαλακώσει κι αυτό.

Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και τις κάνουμε πουρέ, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το μπρόκολο και ανακατεύουμε καλά για να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το μπρόκολο σε πάρα πολύ μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε προσεχτικά να μην διαλυθούν τελείως.

Πλάθουμε με το μείγμα μας μικρές μπαλίτσες, τις αλευρώνουμε καλά, μετά τις βουτάμε στο γάλα και τέλος στη φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Αν δεν θέλουμε να τις τηγανίσουμε, μπορούμε να βουτήξουμε τις μπαλίτσες μόνο στο γάλα και μετά στη φρυγανιά και να ψήσουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ξεροψηθούν.


Χορτοφαγικές Πατατοκροκέτες, Νηστίσιμες Πατατοκροκέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης